Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Σοκ για Φενέρ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ!

Λίγους μήνες μετά το σοκ απώλειας τίτλου και η Φενέρμπαχτσε... αυτοκτόνησε για ακόμα μια φορά. Οι Γιουνγκ Μπόις πέρασαν νικηφόρα από την Κωνσταντινούπολη και έκαναν την έκπληξη της διοργάνωσης! Ντεμπούτο με το... αριστερό για Ρουκάβινα, αφού η Ντιναμό γνώρισε αποκλεισμό-σοκ από τη Σερίφ.

Ντεμπούτο «Ρούκα», πρόκριση για Σερίφ

Ντεμπούτο με το αριστερό για τον Άντε Ρουκάβινα, ο οποίος αγωνίστηκε για 87 λεπτά, ωστόσο δεν βοήθησε την Ντιναμό να προκριθεί στην επόμενη φάση. Τι και αν είχε το πλεονέκτημα από το 1-1 στο Τιρασπόλ, εντούτοις η Σερίφ ήταν αυτή που έκανε άνω – κάτω το Ζάγκρεμπ και προκρίθηκε στα πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 16' με τον Βολκόβ και μπορεί να ισοφαρίστηκαν στο 55' με πέναλτι του Σαμίρ, ωστόσο άντεξαν και πήγαν το ματς στην παράταση και τα πέναλτι. Εκεί ήταν περισσότερο προσεκτικοί από τους Κροάτες έχασαν τρία πέναλτι, οι γηπεδούχοι τέσσερα και το 6-5 στη ρώσικη ρουλέτα τους έστειλε στα πλέι οφ.

Δεν βοήθησε ο Σαμαράς
Η Μπράγκα είχε εξασφαλίσει ουσιαστικά από το πρώτο ματς την πρόκριση και το 3-0 την έκανε το μεγάλο φαβορί. Στη Σκωτία ξεκίνησε ιδανικά και μόλις στο 20' μπήκε μπροστά στο σκορ με τον Σέζαρ. Ο Γιώργος Σαμαράς αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά, ωστόσο δεν βοήθησε με την ομάδα του απλά να παίρνει τη νίκη γοήτρου με γκολ των Χούπερ, Χούαρες.

Καταστροφή για Φενέρ!


Η ισοπαλία 2-2 στη Βέρνη έδινε το τεράστιο προβάδισμα στη Φενέρμπαχτσε και ο επαναληπτικός έμοιαζε με τυπική διαδικασία. Ωστόσο, οι Τούρκοι λογάριαζαν χωρίς του Γιουνγκ Μπόις και ένα γκολ του Μπιενβενού στο 40' έδωσε τη νίκη πρόκριση στην ομάδα του. Οι Ελβετοί πρόσεξαν αρκετά και τα πράγματα για τη Φενέρ έγιναν δυσκολότερα από τη στιγμή που ο Στοκ στο 50' αποβλήθηκε. Τεράστια οικονομική καταστροφή για τους Τούρκους, αφού μετά τις τεράστιες επενδύσεις του καλοκαιριού υπολόγιζαν σε συμμετοχή στους ομίλους.

Δεύτερη νίκη για Σπάρτα


Μπορεί να τέλειωσε το παιχνίδι με δυο παίκτες λιγότερους, ωστόσο η Σπάρτα Πράγας πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι Τσέχοι όχι μόνο υπερασπίστηκαν το 1-0 του πρώτου αγώνα, αλλά κατάφεραν να κερδίσουν στην Πολωνία τη Λεχ Πόζναν 1-0. Ο Κλαντρούμπσκι με πέναλτι στο 50' έδωσε τη νίκη -πρόκριση στην ομάδα του.

Ν' Ντόι και... πρόκριση

Ίδρωσε, αλλά η Κοπεγχάγη κατάφερε να περάσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με μεγάλο πρωταγωνιστή έναν παλιό μας γνώριμο των Ντάμε Ν' Ντόι. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του (3-2) και έστειλε την Μπάτε στο... καναβάτσο. Οι Δανοί προηγήθηκαν πολύ γρήγορα με 2-0 χάρη στα γκολ των Σαντίν, Κβιστ, ωστόσο το... σοκ ήρθε μέσα σε τέσσερα λεπτά. Οι Λευκορώσοι κατάφεραν στο 40' να μειώσουν με τον Κοντσεβόι και να ισοφαρίσουν στο 44' με τον Νέκατσικ. Καλύτερη στην επανάληψη η Κοπεγχάγη πήρε την πρόκριση με τον Ν' Ντόι στο 59'.

Πρόκριση με Ντάνι


Με γκολ του Ντάνι στο 33' η Ζενίτ επικράτησε στην Αγία Πετρούπολη της Ουνιρέα Ουρζιτσένι (1-0) και πέρασε στην φάση των playoffs του Champions League. Οι ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι χωρίς τον νεοαποκτηθέντα, Μπρούνο Αλβες, στη σύνθεσή της τα βρήκε σκούρα κόντρα στους Ρουμάνους, όμως εκμεταλλεύτηκε το 0-0 που είχε πάρει στο πρώτο ματς και τσέκαρε το εισιτήριό της για τη συνέχεια των προκριματικών της κορυφαίας διοργάνωσης.

Στο χαλαρό η Βασιλεία

Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα η Βασιλεία πέρασε στα playoffs αποκλείοντας την Ντέμπρετσεν από την Ουγγαρία, η οποία πέρυσι έπαιξε στους ομίλους του Champions League. Οι Ελβετοί επικράτησαν 3-1, ενώ είχαν επικρατήσει και στο πρώτο ματς με 2-0. Στο 26' ο Ατάν άνοιξε το σκορ για τους γηπδούχους που μέχρι το 64' είχαν φτάσει στο 3-1 χάρη σε γκολ των Τσίπερφιλντ (59') και Σακιρί. Στο 74' ο Κουλιμπαλί έφτιαξε κάπως την εικόνα των φιλοξεκούμενων.

Νίκη και στο... Ελσίνκι!


Με δύο νίκες σε βάρος της Ελσίνκι προκρίθηκε στα playoffs του Champions League η Παρτιζάν, αφού μετά την επικράτησή της στο Βελιγράδι στο πρώτο ματς με 3-0 κέρδισε και εκτός έδρας τους Σκανδιναβούς. Ο Κλεό ήταν ο πρωταγωνιστής για τους Σέρβους, καθώς άνοιξε το σκορ στο 9' και στο 92' πέτυχε το νικητήριο 2-1, ενώ στο 39' ο Καμαρά είχε ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους. Οι Φινλανδοί δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί στις διπλές αναμετρήσεις κόντρα στο σύνολο του Ντράγκαν Στανόγιεβιτς και αποχώρησαν με δύο ήττες και πέντε γκολ στην πλάτη σε δύο ματς.

Πέρασε και η Ζίλινα

Στην έδρα της τελείωσε τη δουλειά η Ζίλινα. Η ομάδα από την Σλοβακία ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για τα playoffs καθώς επικράτησε της Λίτεξ Λόβετς 3-1 και μετά και το 1-1 του πρώτου ματς πέρασε στην τελευταία φάση των προκριματικών του Champions League. Αν και βρέθηκε να χάνει από το γκολ του Σαντρίνιο στο 50' (0-1), η Ζίλινα αντέδρασε αμέσως και στο 52' έφερε το ματς σε σκορ παράτασης (1-1) με τον Ρίλκε, ενώ δύο λεπτά μετά απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Ποπόφ (54'). Στο 70' ο Οραβεκ και στο 84' ο Σεσάι έφεραν το σκορ στα επίπεδα του 3-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα

Ελσίνκι-Παρτιζάν 1-2 (0-3)
(39' Καμαρά - 9', 92' Κλεό)

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Ουνιρέα Ουρζιτσένι 1-0 (0-0)
(33' Ντάνι)

Κοπεγχάγη - Μπάτε 3-2 (0-0)
(2' Σαντίν, 27' Κβιστ, 59' Ντόι - 40' Κοντσεβόι 44' Νέκατσικ)

Ζίλινα - Λίτεξ Λόβετς 3-1 (1-1)
(52' Ρίλκε, 70' Οραβεκ, 84' Σεεσάι- 50' Σαντρίνιο)

Βασιλεία-Ντέμπρετσεν 3-1 (2-0)
(26' Ατάν, 59' Τσίπερφιλντ, 64' Σακιρί - 74' Κουλιμπαλί)

Λεχ Πόζναν - Σπάρτα Π. 0-1 (0-1)
(50' Κλαντρούμπσκι)

Φενέρμπαχτσε - Γιουνγκ Μπόις 0-1 (2-2)
(40' Μπιενβενού)

Γάνδη - Ντιναμό 1-3 (0-3)
(85' Κουλιμπαλί - 32' Γκαρμάς, 55' Μιλέσκι, 90' Γκούσεφ)

Σάλτσμπουργκ - Ομόνοια 4-1 (1-1)

Σέλτικ - Μπράγκα 2-1 (0-3)
(52' Χούπερ, 79' Χουάρες - 20' Σέζαρ)

Ρόζενμποργκ - ΑΪΚ 3-0 (1-0)
(55' Πρίκα, 64' Ντεμίντοφ, 76' Λουστίγκ)

Ντιναμό Ζ.- Σερίφ 6-7 πεν. (1-1 κ.α.) 1-1

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα.


Πηγή : gazetta.gr