Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Σόου από την Εθνική

Ακόμη μια απίστευτη μπασκετική παράσταση έδωσε η Εθνική Ελλάδος. Στο πρώτο της παιχνίδι στο 24ο τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank», η «γαλανόλευκη» διέλυσε με 123-49 τον Καναδά με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να είναι ο κορυφαίος πετυχαίνοντας 24 πόντους (νέο ατομικό ρεκόρ με την Εθνική), αλλά στην τρίτη περίοδο να τραυματίζεται στο δεξί του χέρι, χωρίς ωστόσο να πρόκειται για κάτι σοβαρό. Οι 74 πόντοι διαφοράς αποτελούν νέο ρεκόρ για την Εθνική ομάδα μπάσκετ.

Η Εθνική ομάδα άρχισε αγριεμένη το ματς με τον Καναδά και έδειξε στους αντιπάλους της πως δεν έχει όρεξη για αστεία. Το 8-4 των πρώτων δύο λεπτών ήταν ό, τι καλύτερο κατάφεραν να πετύχουν οι Καναδοί στο ματς. Γιατί στη συνέχεια οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας πάτησαν γκάζι και εξαφανίστηκαν. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν ασταμάτητος και βοήθησε τα μέγιστα για να γίνει ένα σερί 15-0 για το 23-4.

Ο Σχορτσανίτης βρήκε συμπαραστάτες στα πρόσωπα των Καλάθη, Διαμαντίδη και Πρίντεζη και κάθε λεπτό που περνούσε η διαφορά ανέβαινε όλο και περισσότερο για να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με 27-6. Όποιος και αν έπαιρνε θέση στο παρκέ, η «γαλανόλευκη» δεν έχανε τον ρυθμό της. Το αντίθετο. Έπαιζε όλο και καλύτερα. Οι Καναδοί απλώς παρακολουθούσαν τους διεθνείς μας να προσφέρουν θέαμα και ουσία με το ημίχρονο να τελειώνει 58-20.

Στην τρίτη περίοδο δεν άλλαξε τίποτα από όσα είδαμε στα δύο πρώτα δεκάλεπτα. Οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας έκαναν-σχεδόν- τα πάντα σωστά και με τους Διαμαντίδη και Καλάθη να δημιουργούν και τους Σχορτσανίτη και Πρίντεζη να εκτελούν, η διαφορά έφτασε σε δυσθεώρητα επίπεδα (84-32 στο τέλος της τρίτης περιόδου). Μοναδικό μελανό σημείο στην τρίτη περίοδο, ο τραυματισμός του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος τραυματίστηκε και πάλι στο δάκτυλο του δεξιού του χεριού στο οποίο είχε τραυματιστεί και στο πρώτο φιλικό με την Κύπρο και τον είχε υποχρεώσει να μείνει εκτός προπονήσεων για περίπου μια εβδομάδα.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε και ο Κώστας Βασιλειάδης. Ο διεθνής φόργουορντ μαζί με τον Ίαν Βουγιούκα ήταν οι δύο καλύτεροι στην τελευταία περίοδο και η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 70 πόντους (113-43), δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς το οποίο εξελίχθηκε σε πάρτι για τους διεθνείς.

Δεκάλεπτα: 27-6, 58-20, 84-32, 123-49

Ελλάδα: Βασιλειάδης 14 (3), Καϊμακόγλου 6 (1), Ζήσης 6, Σπανούλης 2, Καλάθης 9 (10 ασίστ), Φώτσης 12 (2), Πρίντεζης 12 (2), Περπέρογλου 12 (2), Τσαρτσαρής 5 (1), Διαμαντίδης 9 (1), Βουγιούκας 12 (1), Σχορτσανίτης 24.


Πηγή : sport-fm.gr