Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ 21:15 NOVASPORTS 1

Ποδαρικό στο νέο πρωτάθλημα κάνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται τη Skoda Ξάνθη στο γήπεδο της Λεωφόρου (21:15, Novasports 1 / NovaΣΠΟΡ 94,6 / sport-fm.gr). Οι «πράσινοι» θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις τους και να μαζέψουν τους τρεις πρώτους βαθμούς στη φετινή κούρσα της Σούπερ Λίγκας.

Στον απόηχο της χθεσινής κλήρωσης των ομίλων του Champions League, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια θέλουν να δείξουν έτοιμοι να κερδίσουν τα κεκτημένα της περσινής σεζόν (πρωτάθλημα και Κύπελλο).

Ο Μακεδόνας τεχνικός αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Σεϊταρίδη, Μπουμσόνγκ, Καντέ και Σπυρόπουλο. Στο κέντρο θα αγωνιστούν ο Σιμάο και ο Κατσουράνης, έχοντας στα άκρα τον Λέτο και τον Γκοβού. Πιο μπροστά θα παίξει ο Καραγκούνη (ή ο Νίνης) και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Πετρόπουλος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καρνέζης, Βύντρα, Κλέιτον, Ιωαννίδης, Μπιέρσμιρ, Μαρίνος και Δημούτσος. Ο 45χρονος προπονητής δεν υπολογίζει τον Σισέ και τον Ζιλμπέρτο, οι οποίοι είναι τραυματίες. Επίσης, εκτός έμειναν οι Φερνάντες, Σαριέγκι, Μελίσσης, Μάντζιος, Χριστοδουλόπουλος και Μαυρίας.

Δεν αποκλείεται μέχρι την Κυριακή να σημειωθούν εξελίξεις όσον αφορά την απόκτηση ενός φορ στον Παναθηναϊκό. Την υπόθεση χειρίζεται ο Κάρλος Φρέιτας, ο οποίος έχει ψηλά στη λίστα του την περίπτωση ενός Λατινοαμερικάνου παίκτη που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όσον αφορά τα ιταλικά δημοσιεύματα που θέλουν το «τριφύλλι» να ενδιαφέρεται για τον Εν'Ντιαγέ Πάπα Βάιγκο της Φιορεντίνα - οι ιθύνοντες τον παρακολουθούσαν ως εναλλακτική λύση και τελικά η περίπτωσή του δεν προχώρησε.

Πώς θα αγωνιστεί η Ξάνθη

Με σύστημα 4-5-1 θα παρατάξει ο Νίκος Κεχαγιάς τη Skoda Ξάνθη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής της ακριτικής ομάδας θα χρησιμοποιήσει τους Γκσπούρνινγκ, Μπέρτο, Κωστούλα, Γκλέισον, Τζάγκι, Στρμπα, Κατόνγκο, Αντεφέμι, Βασιλακάκη, Πόι και Έλινγκτον. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Λυμπερόπουλος, Στιούαρτ, Μπόατενγκ, Μαρσελίνιο, Σταθάκης, Κομεσίδης, Μπούγκα και Σουάνης.

Προϊστορία

Σαρωτική είναι η παράδοση υπέρ του Παναθηναϊκού με 19 νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα (1-2 το 1996-97). Αξίζει να σημειωθεί ότι η μοναδική ισοπαλία σημειώθηκε το 2007-08, όταν το ματς διεξήχθη στο γήπεδο της Λεωφόρου. Οι «πράσινοι» κέρδισαν και τα τέσσερα ματς κόντρα στην Ξάνθη την τελευταία διετία.


Πηγή : Sport-fm.gr