Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΟ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ 0 - 2

Έντονος ο προβληματισμός και η απογοήτευση στις τάξεις του Παναθηναϊκού μετά την εντός έδρας ήττα και την αποκαρδιωτική εμφάνιση απέναντι στην Κοπεγχάγη. Είναι πλέον σαφές και πέρα κάθε αμφισβήτησης ότι υπάρχει αγωνιστικό πρόβλημα στους «πράσινους», που δεν θυμίζουν σε τίποτα μέχρι τώρα την περσινή ομάδα.

Ο Νικόλας Πατέρας έκανε λόγο για ανάγκη να γίνουν τομές στην ομάδα μετά το τέλος του ματς. Ο Νίκος Νιόπλιας, που ανέλαβε την ευθύνη της ήττας, δεν απειλείται επί της παρούσης με απόλυση, ωστόσο πλέον κάποιοι έχουν αρχίσει να αμφιβάλουν για τη δουλειά του και σε περίπτωση που το πρόσωπο της ομάδας δεν αλλάξει άμεσα, αναμένονται εξελίξεις. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν θεωρεί υπεύθυνο για την εικόνα του Παναθηναϊκού μόνο τον προπονητή, αλλά και τους παίκτες, για το λόγο αυτό κι έκανε λόγο για πρόβλημα νοοτροπίας μετά το χθεσινό παιχνίδι. Οι συνεχείς επισκέψεις του στην Παιανία τις τελευταίες ημέρες δεν έφεραν αποτέλεσμα και δεν αποκλείεται να πάρει μέτρα για να «σφίξουν» τα λουριά στην Παιανία.

Αυτό που είναι βέβαιο, είναι πως όλοι πλέον είναι υπό κρίση στην ομάδα. Ο αγώνας της Κυριακής με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο αποκτά πλέον ξεχωριστή σημασία, καθώς με νίκη οι «πράσινοι» κερδίζουν ηρεμία και χρόνο για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος που ακολουθεί. Αντίθετα, σε περίπτωση νέου αρνητικού αποτελέσματος, αναμένονται εξελίξεις.

Όπως παλιά…

Ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί και στο παρελθόν με την πλάτη στον τοίχο στο Champions League. Ωστόσο, σε δύο περιπτώσεις παρότι ξεκίνησε με δύο ματς χωρίς νίκη κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τη σεζόν 2000/01, οι «πράσινοι» μπήκαν στους ομίλους με το αριστερό, εντός έδρας ισοπαλία με τη Λα Κορούνια (1-1) και ήττα από τη Γιουβέντους στην Ιταλία (0-1), ωστόσο κατάφεραν να προκριθούν ως δεύτεροι παίρνοντας στη συνέχεια τέσσερις βαθμούς απέναντι στο Αμβούργο (1-0 στη Γερμανία, 0-0 στο ΟΑΚΑ) και τη σπουδαία νίκη με 3-1 επί της «Γιούβε».

Την περίοδο 2008/09, ο Παναθηναϊκός-όπως και φέτος-μπήκε στους ομίλους με δύο ήττες, από την Ίντερ στο ΟΑΚΑ (2-0) και την Ανόρθωση στην Κύπρο (3-1), ενώ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε στον τρίτο αγώνα του μένοντας στο 2-2 με τη Βέρντερ. Παρόλα αυτά, κέρδισε σε Βρέμη (0-3) και Μιλάνο (0-1), ενώ με τη νίκη επί της Ανόρθωσης την τελευταία αγωνιστική (1-0) όχι απλώς εξασφάλισε την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση στον όμιλο.



Πηγή : Sport-fm.gr