Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Σάντος: «Θέλουμε έξι βαθμούς...»

O ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, αν και παραδέχθηκε πως η Ελλάδα δεν είναι 100% έτοιμη ξεκαθάρισε πως περιμένει δύο νίκες στα ματς με Γεωργία και Κροατία.

Το δύο στα δύο με Γεωργία εντός και Κροατία εκτός θέλει ο Φερνάντο Σάντος από την Εθνική Ελλάδας, όπως τόνισε ο ίδιος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, δύο ημέρες πριν το ξεκίνημα των υποχρεώσεων της στα προκριματικά του Euro2012. Ο Πορτογάλος δεν θέλησε ν' αναφερθεί στο... κεφάλαιο βασική ενδεκάδα ενώ υπογράμμισε τη βεβαιότητά του για την ανταπόκριση του κόσμου στο συγκεκριμένο ματς στο Καραϊσκάκη.

«Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι αγωνιστικά έτοιμοι 100% και είναι φυσιολογικό αυτή την περίοδο, όμως έχουν ικανότητα και ποιότητα, όποτε αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Ξεκινάμε τις επίσιμες υποχρεώσεις με φυσιολογικό άγχος, γιατί είναι το πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro 2012 και θέλουμε να πάμε εκεί. Οι ποδοσφαιριστές το θέλουν, έχουν κίνητρα», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε: «Εμείς πρέπει να ηρεμίσουμε και να μη μετατρέψουμε το άγχος σε νεύρα, αλλά σε θέληση και συγκέντρωση. Γνωρίζω τη Γεωργία, πολλοί ποδοσφαιριστές της αγωνίζονται σε ξένα πρωταθλήματα, που σημαίνει ότι έχουν παιχνίδια στα πόδια τους.

Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να αντεπεξέλθουμε, καθώς το παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει σφιχτή άμυνα και μπορεί να παίξει με αντεπιθέσεις. Μπροστά έχει ταχύτατους ποδοσφαιριστές. Σε μας εναπόκειται ο ρυθμός, θα πρέπει να κάνουμε σωστές επιθέσεις, να δείξουμε υπομονή, αυτοπεποίθηση και να είμαστε καλά οργανωμένοι για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά εάν παίξουμε συγκεντρωμένα και δείξουμε ικανότητα και ποιότητα, εύκολα ή δύσκολα, θα κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το ματς με τη Γεωργία είπε πως «πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο, να είμαστε καλά οργανωμένοι, να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας, να κυνηγήσουμε με ασφάλεια το γκολ και να διατηρήσουμε την ισορροπία μας. Είναι σημαντικό να κερδίζουμε τις δεύτερες μπάλες, γιατί έτσι θα κάνουμε επιπλέον επίθεση και θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για γκολ».

Ερωτηθείς για το πόσους βαθμούς θέλει από τους δύο πρώτους αγώνες των προκριματικών, με Γεωργία και Κροατία, ο Σάντος είπε: «Εξι βαθμούς. Με τέσσερις δεν θα είμαι πολύ ικανοποιημένος. Γνωρίζω τις δυσκολίες, αλλά σε κάθε περίπτωση θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε δύο νίκες».

Σχετικά με την επίσημη... πρώτη του στον πάγκο της Εθνικής τόνισε: «Περιμένω με προσμονή το πρώτο επίσημο παιχνίδι, όπως το ίδιο ίσχυε και με το φιλικό με τη Σερβία. Τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, γιατί είναι επίσημο παιχνίδι, αλλά και εντός έδρας. Με δύο λέξεις, νιώθω τιμή και προσμονή».

Όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου, σχολίασε: «Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο. Δεν περνά από το μυαλό μου ότι μπορεί να μη γίνει αυτό. Ξέρουμε ότι οι Έλληνες αγαπούν το ποδόσφαιρο. Έχουν πάθος και ενθουσιασμό που δεν υπάρχουν σε άλλες χώρες. Επίσης αγαπούν πολύ την πατρίδα τους. Ελπίζω να έρθουν όλοι και να μη χωράνε να μπουν».


Πηγή : Gazzetta.gr