Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΟ : Όλοι μαζί στη νέα εποχή

Κοσμογονικές αλλαγές εν όψει στον Παναθηναϊκό μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης του Γιάννη Βαρδινογιάννη να δωρίσει τις μετοχές της οικογένειάς του σε Βγενόπουλο και Πατέρα και να αλλάξει η σκυτάλη στη διοίκηση της ΠΑΕ για πρώτη φορά μετά το 1979.

Ο «Τζίγκερ» έφτασε στη μεγάλη απόφαση υπό την πίεση του κόσμου, αλλά και μελών της διοίκησης, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Μετά το φιλικό με τη Τζένοα, πληροφορίες αναφέρουν πως έγινε οικογενειακό συμβούλιο και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μίλησε με τον πατέρα του, Βαρδή, αλλά και τον θείο του, Γιώργο, που συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση των αποδοκιμασιών, που κάνει κακό και στην ομάδα. Έτσι αποφασίστηκε να δωριστούν οι μετοχές, να κρατήσει η οικογένεια ένα ποσοστό μειοψηφίας (29%) και να διοικήσουν οι Βγενόπουλος και Πατέρας βάζοντας και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων στην ομάδα. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο «Τζίγκερ» πρότεινε και στον Παύλο Γιαννακόπουλο να πάρει το 25%των μετοχών του, αλλά εκείνος αρνήθηκε ευγενικά.

Οι τρεις άνδρες, Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος και Πατέρας, θα συναντηθούν την Τετάρτη με τους δύο τελευταίους να είναι έτοιμοι να πουν το «ναι» στην πρόταση του πρώτου. Σε αυτή την περίπτωση το ποσοστό τους θα φτάσει στο 50,8%. Συγκεκριμένα ο Βγενόπουλος έχει το 10,85%, ο Πατέρας έχει 5,3%, ο Ζολώτας το 4,83% και οι Πολέμης, Ξυλάς, Νίκας το 4,83%, ήτοι συνολικά το 25,8%, στο οποίο αν προστεθεί το 25% της οικογένειας Βαρδινογιάννη, οδηγεί σε… κυβέρνηση 50,8%. Στη συνάντηση της Τετάρτης θα συζητηθούν θέματα όπως η κάλυψη του οικονομικού ανοίγματος για τη φετινή και την επόμενη σεζόν, το γηπεδικό, αλλά και το τι θα συμβεί με το προπονητικό κέντρο της Παιανίας μετά τη διετή δωρεά του από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στην ΠΑΕ.

Η διαφαινόμενη έλευση του διδύμου Βγενόπουλου-Πατέρα στην ηγεσία της ΠΑΕ επιφέρει και αλλαγές σε πρόσωπα. Ο Νίκος Νιόπλιας δεν έχει λόγο να ανησυχεί, αφού έχει την εμπιστοσύνη των δύο ανδρών και είναι αμετακίνητος. Αντίθετα, δεδομένη είναι η αποχώρηση του Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος πιθανώς να προτιμήσει την παραίτηση προτού αντικατασταθεί, ενώ επισφαλής είναι η θέση του Κάρλος Φρέιτας και δεν αποκλείεται καθόλου η επιστροφή του Κώστα Αντωνίου στη θέση του. Σε ό,τι αφορά στον Δημήτρη Γόντικα, ενδέχεται να του προταθεί να μετατεθεί σε άλλο πόστο, καθώς υπάρχει εκτίμηση για τις τεχνοκρατικές γνώσεις του.

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, Βγενόπουλος και Πατέρας θα μπουν στην ΠΑΕ καλύπτοντας σε πρώτη φάση το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ σχεδιάζουν την πραγματοποίηση ηχηρών μεταγραφών, ίσως ακόμη και από το χειμώνα.



Πηγή : Sport-fm.gr