Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ZENIT-AEK 20:00 ANΤ-1 Europa League

Το πρώτο παιχνίδι στη μετα-Μπάγεβιτς εποχή είναι πολύ δύσκολο για την ΑΕΚ, καθώς όλοι ξέρουν τη Ζενίτ. Στη συνέντευξη Τύπου οι Χριστόφορος Κόλα και Τραϊανός Δέλλας μίλησαν για εγωισμό.

Ο Κόλα ανέλαβε να οδηγήσει την ομάδα σε συνεργασία με τον Άρναρ Γκρέταρσον, μέχρι να βρεθεί ο νέος προπονητής που θα διαδεχθεί τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, και στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με τους Ρώσους την Πέμπτη, στάθηκε στον ψυχολογικό τομέα περισσότερο.

«Το πρώτο πράγμα που αισθάνθηκα ήταν η μεγάλη ευθύνη που έχω, πέρα από την τιμή τού να εκπροσωπώ μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Θα προσπαθήσουμε εγώ, ο Άρναρ και ο Γιώργος Βαμβακάς, να δώσουμε ό,τι διαθέτουμε για να βοηθήσουμε τα παιδιά να βρουν τη δική τους ταυτότητα. Γνωρίζουμε καλά τη Ζενίτ, όπως μας γνωρίζουν και αυτοί», είπε αρχικά ο Κόλα και συνέχισε: «Δεν έχουμε προλάβει να περάσουμε κάποια τακτικά κομμάτια. Το πρώτο μέλημα μας ήταν η ψυχολογική και νοητική κατάσταση των παικτών. Η φυγή του πρώην προπονητή μας δεν ήταν μια απλή παραίτηση, αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Οσον αφορά τα τακτικά ζητήματα αυτό είναι κάτι που αφορά μόνο εμάς. Η Ζενίτ διαθέτει εξαιρετικό προπονητή και πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικές μονάδες. Διαθέτει πολύ καλές αρετές. Δεν πρόλαβα αυτές τις ημέρες να δω τις αιτίες του αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρώ πως βρέθηκε σε δύσκολη θέση για να αποκλειστεί».

Για την πιθανή 11άδα δε θέλησε να αποκαλύψει κάτι, λέγοντας ότι «ουσιαστικά κάνουμε σήμερα μια προπόνηση όλοι μαζί. Εχω την αίσθηση, έχω μια σκέψη, που μετά το τέλος θα τη συζητήσω και με τους Άρναρ και Βαμβακά, ενδεχομένως και με κάποιους παίκτες. Θεωρώ πως αυτό είναι κάτι που θα γίνει ουσιαστικά αύριο», ενώ για το αν θα ήταν καλύτερα να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας σε αγώνα πρωταθλήματος, επισήμανε: «Δεν είμαι σε θέση να διαλέξω. Μιλάμε εκ των προτέρων, τι θα ήταν καλό και τι κακό δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Θα φανεί από το αποτέλεσμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μπορέσουν οι παίκτες μας να αποδείξουν στους εαυτούς τους πως έχουν τη θέληση και την επιθυμία να περάσουν στο επόμενο βήμα. Αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Στον αγώνα έχουμε να διαχειριστούμε πάρα πολλά, που αφορούν είτε το επόμενο ματς είτε κάποιους τραυματισμούς».

Αρχηγική παρουσία Δέλλα

Εκ μέρους των παικτών μίλησε ήταν ο Δέλλας, που τόνισε ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει πλέον να αποδείξουν πράγματα σε όλους.

«Σίγουρα υπήρξε μια αναστάτωση στην ομάδα τις τελευταίες μέρες, αλλά δε μένουμε σε αυτό. Κοιτάμε μπροστά και είναι πολύ καλό που έχουμε αγώνα μεσοβδόμαδα, γιατί αυτό θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τον προβληματισμό γύρω μας. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να αποδείξουμε ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και παράλληλα να αποδείξουμε και στους εαυτούς μας ότι δεν έχουμε ξεχάσει το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Πρέπει να βγάλουμε τον εγωισμό μας», είπε ο «Κολοσσός» και συνέχισε: «Η Ζενίτ τα τελευταία χρόνια έχει μια σταθερή πορεία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αποτελείται από πολύ καλές μονάδες, αλλά είναι πολύ δεμένη και ως ομάδα. Όπως κάθε ομάδα, έτσι και αυτή, έχει τρωτά σημεία και αυτά πρέπει να βρούμε εμείς. Σίγουρα, θα πρέπει να έχουμε μια πολύ καλή απόδοση, ώστε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Ούτως ή άλλως, εξ αρχής η Ζενίτ ήταν φαβορί του ομίλου. Ακόμα και να μην υπήρχε αναστάτωση στην ομάδα, πάλι φαβορί θα ήταν η Ζενίτ.

Από εμάς περιμένω να βγάλουμε το καλύτερο, τον ποδοσφαιρικό, τον ανδρικό εγωισμό που έχει ο καθένας μέσα του για να έχουμε τύχη απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι σε καλή φόρμα. Μόνο αν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να βγούμε με ψηλά το κεφάλι από το γήπεδο. Το θέμα στο ποδόσφαιρο δεν είναι οι τέσσερις που παίζουν στην άμυνα, αλλά η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Νομίζω πως έχει να κάνει περισσότερο με τη δική μας αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι. Αποδεδειγμένα κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, αλλά εσύ μπορείς να το κάνεις εύκολο. Το μόνο που χρειάζεται η ομάδα είναι να είμαστε ψύχραιμοι και με καθαρό μυαλό, ώστε να βάλουμε την ομάδα στο σωστό δρόμο για το ελληνικό πρωτάθλημα, επειδή είναι ακόμα νωρίς. Όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε. Όλοι μαζί θα φέρουμε την ΑΕΚ ξανά στο δρόμο που χρειάζεται».


Πηγή : Gazzetta.gr