Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ 18:30 ET-1

Προβληματισμός για την εμφάνιση και την ήττα (76-65) από την Τουρκία, αλλά και για το μέλλον της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ υπάρχει στις τάξεις της ομάδας. Μετά το αποψινό (18:30) εύκολο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού η «επίσημη αγαπημένη» έχει να επιλέξει δύο δρόμους απέναντι στη Ρωσία. Ο σίγουρος δρόμος όμως είναι η δική της αγωνιστική μεταμόρφωση.

Αποστολή στην Άγκυρα, Χρήστος Ρομπόλης

Προβληματισμός για την εμφάνιση και την ήττα από την Τουρκία, αλλά και για το μέλλον της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ υπάρχει στις τάξεις της ομάδας. Η δυσαρέσκεια για τη διαιτησία είναι δεδομένη, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι πρωταρχικό ρόλο για το χθεσινό αποτέλεσμα έπαιξε η εικόνα της «επίσημης αγαπημένης», που δεν ήταν και πάλι η προσδοκώμενη, σε άμυνα και επίθεση.

Η Εθνική ομάδα παρουσίασε τις «παιδικές ασθένειες» που είχαν εμφανιστεί στα φιλικά: την αδυναμία στο αμυντικό ριμπάουντ και την καταπολέμηση του πικ εν ρολ. Αυτές τότε υπερκαλύπτονταν από την εξαιρετική ομαδική άμυνα και τα άριστα ποσοστά ευστοχίας, παράγοντες που όμως έχουν εξαλειφθεί από το παιχνίδι της Εθνικής στα τρία πρώτα παιχνίδια του Μουντομπάσκετ. Η ομάδα που στα φιλικά προετοιμασίας δεχόταν 65 πόντους ανά αγώνα, έχει σε τρία ματς παθητικό 79 πόντων κατά μέσο όρο. Η ζώνη έχει αποδειχτεί άλυτος γρίφος και πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης της ελληνικής ομάδας από κάθε αντίπαλο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Εθνική έχει 34/102 τρίποντα που μεταφράζεται σε 33,3% μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Ο σημερινός αγώνας (18:30) απέναντι στη φιλότιμη πλην όμως αδύναμη Ακτή Ελεφαντοστού (παρεμπιπτόντως οι δύο ομάδες αναμετρώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους) προσφέρεται για ψυχολογική και αγωνιστική ανασυγκρότηση πριν το ματς της Πέμπτης με τη Ρωσία και τη γνωστοποίηση του αντιπάλου στην Κωνσταντινούπολη. Τα πράγματα είναι απλά: αν η Εθνική νικήσει τερματίζει δεύτερη και θα αντιμετωπίσει στους «16» πιθανότατα την Ισπανία κι εφόσον ξορκίσει τον κακό της δαίμονα στα προημιτελικά θα πρέπει να επαναλάβει τον άθλο του 2006 και να αποκλείσει τις ΗΠΑ, ενώ αν η Εθνική ηττηθεί την Πέμπτη πέφτει πάνω σε Λιθουανία ή Γαλλία στους «16» και στους «8» πιθανότατα δίνει ραντεβού με την Αργεντινή, η οποία της είχε φράξει το δρόμο προς τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και του 2008.

Ποιον από τους δύο δρόμους θα διαλέξει η Εθνική είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς. Ο μόνος σίγουρος δρόμος είναι η βελτίωση της δικής της απόδοσης, κάτι που αν συμβεί ακόμη και τα εμπόδια της Ισπανίας και των ΗΠΑ δεν θα είναι απροσπέλαστα.


Πηγή : Sport-fm.gr