Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ενωμένοι για τη νίκη!

Αφήνει πίσω της την Άγκυρα και τον... εθνικό διχασμό που προκάλεσε η εμφάνιση και η ήττα από τη Ρωσία η Εθνική ομάδα και στρέφει την προσοχή της μόνο στον αυριανό μεγάλο αγώνα με την Ισπανία στην Κωνσταντινούπολη (21:00). Αποφασισμένοι για... κάθαρση και εκδίκηση απέναντι στους Ίβηρες οι Έλληνες διεθνείς. Αμφίβολη η συμμετοχή του Φώτση, που έχει υποστεί διάστρεμμα.

Αποστολή στην Τουρκία, Χρήστος Ρομπόλης

Η απόδοση της Εθνικής και η ήττα από τη Ρωσία δίχασε τον κόσμο. Υπήρχαν πολλοί που έκαναν λόγο για unfair play και ντροπιαστική εμφάνιση από την ελληνική ομάδα υποστηρίζοντας πως ο δρόμος που θα οδηγούσε σε κόντρα στα προημιτελικά με τις ΗΠΑ θα ήταν σχεδόν αυτοκαταστροφικός, αλλά... περήφανος. Υπήρχαν όμως και αρκετοί που απέφυγαν τις ηθικολογίες και με ωμό ρεαλισμό επιδοκίμασαν την επιλογή του μονοπατιού που δεν έχει το αμερικανικό αδιέξοδο. Έστω κι αν η αφετηρία του δρόμου αρχίζει με το ιδιαίτερα υψηλό εμπόδιο της Ισπανίας.

Η απόφαση πάρθηκε και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η Εθνική αφήνει την Άγκυρα κι ελπίζει μαζί της τον εθνικό διχασμό που προκάλεσε η ήττα από τη Ρωσία και μετακομίζει στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί όπου το Σάββατο στο «Σινάν Ερντέμ» θα κληθεί να ξορκίσει τον κακό της δαίμονα στις τελευταίες τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις. Οι διεθνείς αισθάνονται ότι κάτι χρωστούν να αποδείξουν στον κόσμο, αλλά και στους Ισπανούς κι ελπίζουν μία νίκη-ρεβάνς επί των Ιβήρων να συσπειρώσει και πάλι όλους τους Έλληνες γύρω από την ομάδα που τους έχει προσφέρει τις περισσότερες χαρές. Άλλωστε οι πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα που σκορπούσε το φόβο τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του προσηλωμένους στο στόχο κι όχι στη συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα για την ήττα από τη Ρωσία. Ο Λιθουανός ομοσπονδιακός τεχνικός αγωνιά και για τη συμμετοχή του Αντώνη Φώτση, που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα. Η ακτινογραφία του αρχηγού της Εθνικής ήταν καθαρή, αλλά το πόδι του είναι πρησμένο και η συμμετοχή του αμφίβολη. Πάντως αποτελεί κοινή πεποίθηση πως ο «Μπάτμαν» δεν θα χάσει το κομβικό ματς του Σαββάτου, έστω κι αν χρειαστεί να σφίξει τα δόντια.


Πηγή : Sport-fm.gr