Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αναζητώντας τον εκλεκτό!

Τον δικό της «Special One» αναζητά -δίχως να βιάζεται- η ΑΕΚ! Την ώρα που η ομάδα αναχώρησε για την Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Europa League με τη Ζενίτ, ο Σταύρος Αδαμίδης ετοιμάζει ταξίδι στο εξωτερικό με στόχο τον νέο κόουτς της Ένωσης. Ο Χιμένεθ μοιάζει να είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί, πιο πίσω στη λίστα οι Σιμεόνε, Σόουζα και Μπίλιτς, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ίσως πιο σημαντικό και από το παιχνίδι με τη Ζενίτ είναι η σωστή επιλογή του ανθρώπου που θα καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ. Γι’ αυτόν το λόγο, ο πρόεδρος της Ένωσης με τους συνεργάτες του θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη, έτσι ώστε να συζητήσουν με όλους τους υποψηφίους. Τα ονόματα, γνωστά! Σόουζα, Σιμεόνε, Χιμένεθ, Μπίλιτς και εσχάτως Αγκίρε βρίσκονται στη λίστα του Αδαμίδη, με τον Μανόλο Χιμένεθ να είναι στην κορυφή αυτής!
Ο λόγος είναι ότι ο πρώην τεχνικός της Σεβίλλης αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο ενώ παράλληλα δουλεύει αρκετά με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε ότι το κασέ του είναι στα όρια που έχει θέσει η Ένωση ενώ είναι και θετικός στο να δουλέψει στην Ελλάδα, τότε αυτόματα καταλαβαίνουμε γιατί ο Ισπανός είναι το φαβορί!

Αντιθέτως, ο Σλάβεν Μπίλιτς που έχει παρουσιάσει καλό έργο στην Κροατία δεν τρελαίνεται με την ιδέα να δουλέψει στη χώρα μας. Προτιμά να βρεθεί σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα, όπως αυτό της Αγγλίας ή της Γερμανίας (Σάλκε και Αμβούργο του είχαν καταθέσει πρόταση πριν από λίγο καιρό).
Όσον αφορά τους υπόλοιπους, ο Πάουλο Σόουζα είναι εφικτός στόχος αφού σύντομα αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τη Λέστερ. Ο αγγλικός σύλλογος βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και παρά τις δηλώσεις του προέδρου, Μίλαν Μάνταριτς, περί του αντιθέτου ο Σόουζα μετράει μέρες στην Τσάμπιονσιπ. Έτσι, αν δεν έχει ευτυχή κατάληξη η συνάντηση με τον Χιμένεθ, θα γίνει προσπάθεια να μεταπειστεί ο «δύσκολος» Ντιέγκο Σιμεόνε, ενώ και ο Αγκίρε που προτάθηκε εσχάτως, αποτελεί μια αξιοπρόσεκτη περίπτωση.

Όπως και να’ χει, το θέμα του νέου τεχνικού θα έχει τελειώσει σε μια εβδομάδα το πολύ, αφού στόχος της διοίκησης είναι ο «εκλεκτός» να εκμεταλλευτεί την διακοπή του πρωταθλήματος για τον αγώνα της Εθνική Ελλάδας και να δουλέψει για δύο εβδομάδες με τους παίκτες.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής


Πηγή : Sport-fm.gr