Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 21:45 MEGA Champions League

Ο Νίκος Νιόπλιας ξεκαθάρισε ότι «δεν φοβόμαστε την πιο εντυπωσιακή ομάδα του πλανήτη», με τον Λουίς Γκαρσία να κάνει λόγο για την «πράσινη» πίστη στο «Καμπ Νου». Το gazzetta.gr είναι στη Βαρκελώνη.

Η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Νιόπλια:

«Δεν είναι μόνο για τον προπονητή μεγάλη στιγμή, αλλά και για τους παίκτες και τον κόσμο που έρχεται από την Αθήνα εδώ. Όλοι γνωρίζουν την Μπαρτσελόνα, όλοι τη θαυμάζουν, έχει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Παίζουν εντυπωσιακά, είναι η πιο θεαματική ομάδα στον πλανήτη, αλλά πρέπει να δούμε και σε τι κατάσταση βρίσκεται. Είναι επιθετική ομάδα και γίνεται πιο επιθετική όταν χάνει την μπάλα».

-Η Χέρκουλες ήρθε και πήρε αποτέλεσμα, παίζοντας με μακρινές μπαλιές. Είναι οδηγός ο τρόπος που έπαιξε αυτή η ομάδα;

«Καταρχήν δεν είδα τη Χέρκουλες να παίζει έτσι. Δεν έπαιξαν με μεγάλες μπαλιές. Δεν έχει καμία σχέση αυτός ο αγώνας με ένα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Έβαλε ένα γκολ, η Μπαρτσελόνα δεν ήταν καλή και μετά πέτυχαν και δεύτερο. Δεν μπορείς να παίξεις επιθετικά εδώ. Δεν υπάρχει ομάδα που ήρθε να παίξει έτσι εδώ.

Σε ένα γκρουπ, σε ένα μίνι πρωτάθλημα η καλή ομάδα έχει πλεονέκτημα γιατί μπορεί να καλύψει μια ήττα. Στα νοκ άουτ εξαρτάται η μέρα σου, η τύχη σου και μπορεί να γίνει έκπληξη. Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί όχι μόνο για την πρώτη θέση στον όμιλο, αλλά για το τρόπαιο. Δεν φοβόμαστε την Μπαρτσελόνα. Με αυτούς τους αντίπαλους δεν έχεις να χάσεις κάτι. Το ζήτημα για εμάς είναι να πάμε στον επόμενο γύρο. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα».

Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί η Μπαρτσελόνα ή όπως έγραψαν οι Ισπανοί πρέπει να κάνουμε την προσευχή μας;

«Δεν μου αρέσει η ειρωνεία. Ποτέ δεν είπα ότι έκανα τον σταυρό μου. Πού είναι αυτός ο Ισπανός να πει τι του είπα; Αφού το είπε η ΠΑΕ, ότι ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Έχω και τον Ανδρέα δίπλα μου. Και σε τι γλώσσα το είπα κιόλας;»

Προβληματίζεστε που η ομάδα δεν έχει ολοκληρωμένη προπόνηση μετά τον Άρη και σκέφτεστε ειδικό ρόλο για κάποιον παίκτη;

«Πάντα θα είναι αυτό το πρόβλημα. Θα παίζεις αγώνες, πρωτάθλημα, κύπελλο και είναι δύσκολο να βρεθεί ξεκούραση. Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε διαφορετικά, με άλλη τακτική».

Ο Ρεχάγκελ έβαλε τον Παπασταθόπουλο πάνω στον Μέσι. Θα κάνετε το ίδιο; Θα παίξετε όπως η Ίντερ πέρυσι;

«Δεν υπάρχει θέμα να γίνει αυτό. Θα παίξουμε ζώνη, ως συνήθως. Κανείς δεν ακολουθεί την τακτική του άλλου. Ο καθένας έχει τα δικά του όπλα να πάρει αυτό που θέλει».

Τι πρέπει να αποφύγει ο Παναθηναϊκός;

«Το ποδόσφαιρο θέλει συγκέντρωση σε όλο το ματς και ειδικά κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους. Αν το δέχτεις στο πρώτο λεπτό θα πεις "γιατί στο πρώτο", αν το δέχτεις στο τέλος "κοίτα, το δέχθηκα στο 90'". Πρέπει να είσαι προσεκτικός. Έχουν παγκόσμιους πρωταθλητές, πήραν πριν από δύο χρόνια τα κύπελλα. Τα λάθη πληρώνονται. Για να κερδίσεις μια τέτοια ομάδα πρέπει να εξουδετερώσεις τον αντίπαλο, να είσαι και εσύ σε τοπ φόρμα και να ρίξεις λίγο το επίπεδό τους».

Η δύναμή της είναι στο κέντρο. Τσάβι, Ινιέστα. Θα ρίξετε αμυντικογενείς παίκτες στην μεσαία γραμμή για να μπλοκάρετε στον άξονα;

«Γενικά το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα έχει πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξεις και συνήθως δεν το βλέπει το μάτι ενός απλού φιλάθλου. Είναι πιο επικίνδυνοι όταν δεν έχουν την μπάλα. Είναι πολύ δυνατή ομάδα. Εκεί που λες ότι έχεις την κατοχή, χάνεις την μπάλα και δέχεσαι το γκολ. Είναι η πρώτη ομάδα σε στατιστικά σε αυτό που κάνει, να κλέβει μπάλες και να πετυχαίνει γκολ».

Γκαρσία: «Έχουμε πίστη»

Ο Λουίς Γκαρσία που ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, εκπροσώπησε τον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά ο Ισπανός άσος τόνισε για την αυριανή αναμέτρηση του «Καμπ Νου»:

-Πώς αισθάνεσαι που επιστρέφεις ως αντίπαλος;


«Είναι πάντα πολύ ωραία να έρχεσαι εδώ που είχες συμπαίκτες και φίλους και είναι πάντα ωραίο να παίζεις σε ένα τέτοιο μέρος που έχεις ζήσεις ωραίες στιγμές».

-Πώς πρέπει να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός για να κοντράρει την Μπαρτσελόνα;

«Θα είναι δύσκολος αντίπαλος να την κερδίσεις. Ελπίζω με συγκέντρωση και με σκληρή δουλειά να καταφέρουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

-Είναι αλήθεια ότι στόχος είναι η δεύτερη θέση;


«Όλοι ξέρουν τι μπορεί να κάνει η Μπαρτσελόνα. Κανείς δεν υποτιμά τους άλλους, αλλά είναι αλήθεια αυτό που λέγεται. Προβλήματα μπορούν να σου δημιουργήσουν όλοι οι αντίπαλοι. Εμείς, όμως, έχουμε πίστη ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτό τον όμιλο».

-Τι εντύπωση έχεις σχηματίσει για την ομάδα σου;


«Συμπαγής και σφιχτή ομάδα και δυνατό σημείο η ταχύτητα και η μεσοεπιθετική γραμμή. Και εκεί μπορούμε να βασιστούμε για να πετύχουμε πράγματα».

-Το γήπεδο αυτό σε κάποιες βραδιές... γέρνει. Ομάδες που δεν κόντραραν τη μεσααία γραμμή, φεύγουν με συντριβές. Έχει ο Παναθηναϊκός τον τρόπο για να τη σταματήσει όπως έκανε η Χέρκουλες;

«Σίγουρα η Βαρκελώνη μπορεί να δυσκολεύσει τη ζωή κάθε αντιπάλου. Εμείς είμαστε εδώ για να παίξουμε το παιχνίδι μας και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε…»


Πηγή : Gazzetta.gr