Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ότο, είσαι ‘δω!

Έτσι μάλιστα! Μια αποφασισμένη Εθνική «ξέθαψε» την πετυχημένη συνταγή του Ότο Ρεχάγκελ και με ρεσιτάλ τακτικής, έμεινε όρθια (0-0) στο καυτό «Μάξιμιρ».

Οι αλλαγές του Φερνάντο Σάντος ανέτρεψαν την κακή εικόνα της πρεμιέρας και επέτρεψαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να πάρει -ευκολότερα απ’ όσο περίμενε- τον πολύτιμο πόντο από την Κροατία.


Σαμαρ -άχ!

Με ευκολία βγαλμένη από τα πιο αισιόδοξα σχέδια του Φερνάντο Σάντος στάθηκε στο πρώτο μέρος η Εθνική. Μπορεί οι δεσμεύσεις του Πορτογάλου πριν το ματς -ότι «δεν θα αγωνιστούμε κλειστά»- στο αρχικό τέταρτο να έμοιαζαν με προεκλογικές Ελλήνων πολιτικών (οι Κροάτες μπήκαν δυνατά και πίεσαν), ωστόσο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν άργησε να «έρθει στα ίσια του».

Η άψογη αλληλοκάλυψη στην άμυνα, οι γρήγορες επιστροφές και ο «τοίχος» που στήθηκε μπροστά από τα αντίπαλα ατού (Μόντριτς, Πέτριτς, Κράνιτσαρ, Όλιτς) επέτρεψε στην Εθνική να ελέγξει τον ρυθμό. Παρόλο, δε, που στο δημιουργικό κομμάτι δεν… διακρίθηκε ανάλογα (οι ατομικές ενέργειες των Σαμαρά και Τοροσίδη, στις οποίες στηρίχθηκε, κόβονταν εύκολα), ήταν εκείνη που έφτασε πιο κοντά στο γκολ (τόσο, όσο δίπλα από το δοκάρι πέρασε το φαλτσαριστό πλασέ του επιθετικού της Σέλτικ).

Ούτε… πέντε λεπτά τρομάρα!

Η επιστροφή από την ανάπαυλα έγινε με… υποσχέσεις από τις δύο ομάδες (για αμφότερες δε μέτρησε -σωστά- ένα γκολ). Ωστόσο, παρά την αρχική… φούρια, το παιχνίδι δεν άργησε να επιστρέψει στους γνωστούς αργούς ρυθμούς. Κάτι φυσικά που ουδόλως ενοχλούσε τους παίκτες του Σάντος, που είχαν την ευκαιρία να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις (χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, είναι η αλήθεια), αλλά και να υποδέχονται απόλυτα οργανωμένοι τις επιθέσεις των Κροατών.

Με την ορμητικότητα των τελευταίων, λοιπόν, να μην εκφράζεται ακριβώς… κατά κύματα και να περιορίζεται σε δύο «εκρηκτικά» δίλεπτα (73’-74’ και 92’-93’, όπου όντως… ζοριστήκαμε και χρειάστηκε ο Παπασταθόπουλος να «διακτινιστεί» σε δύο περιπτώσεις για να απομακρύνει), το μηδέν και η πολύτιμη ισοπαλία μετατράπηκαν σε υπόθεση λιγότερο περίπλοκη απ’ όση φανταζόταν κανείς πριν το παιχνίδι.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης (70' Νίνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (57' Γκέκας)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Σλάβεν Μπίλιτς): Ρούνιε, Στρνιτς, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Σρνα, Πράνιτς, Βουκόγιεβιτς (57' Ράκιτιτς), Μόντριτς, Ολιτς (72' Εντουάρντο), Κράνιτσαρ, Πέτριτς (46' Γέλαβιτς)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Μάξιμιρ Στάντιον», Ζάγκρεμπ

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός


Πηγή : Sport-fm.gr