Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Είναι ωραία στην κορυφή!

Ύστερα από εννέα μήνες και δεκατρείς μέρες ο Ολυμπιακός «στρογγυλοκάθισε» στην κορυφή της βαθμολογίας, χωρίς να τη μοιράζεται με άλλον «συγκάτοικο». Η τελευταία φορά που οι Πειραιώτες είχαν βρεθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ήταν στις 13 Δεκεμβρίου 2009, όταν είχαν επικρατήσει με σκορ 3-0 του Πανθρακικού και διατηρούσαν τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, την επόμενη αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και από τότε ξεκίνησε η… κατηφόρα την περσινή σεζόν. Από χθες, όμως, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι μόνη πρώτη με εννέα βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, τέσσερις από τον ΠΑΟΚ και πέντε από την ΑΕΚ.

Από την ημέρα που έγινε η κλήρωση, το πρόγραμμα του πρωταθλήματος έμοιαζε βατό για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, η ήττα από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο Στάδιο «ταρακούνησε» τους Πειραιώτες, οι οποίοι θέλουν να παραμείνουν σε θέση οδηγού και να εκμεταλλευτούν τις όποιες απώλειες θα έχουν οι συνδιεκδικητές του τίτλου κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Στα τελευταία παιχνίδια οι «ερυθρόλευκοι» αρχίζουν να δείχνουν ότι ο ένας μαθαίνει καλύτερα τον άλλον και θέλουν να κάνουν το «έξι στα έξι» (ακολουθούν τα ματς με Ολυμπιακό Βόλου, Skoda Ξάνθη και Άρη) μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, οι παίκτες πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί και να δουλεύουν σκληρά για να πετύχουν το σημαντικότερο στόχο της σεζόν: την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την εξασφάλιση του «εισιτηρίου» που οδηγεί στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν…

Νικοπολίδης: «Τέλος με τίτλο»!

Το έργο του Ερνέστο Βαλβέρδε εξήρε ο Αντώνης Νικοπολίδης, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θεωρεί ότι «είναι θέμα χρόνου να παίξει καλύτερα η ομάδα». Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα να κρεμάσει τα… γάντια του, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν.

«Θα είναι για μένα σημαντική χρονιά αν και εφόσον κατακτήσουμε τον τίτλο και σταματήσω την καριέρα μου με αυτό το πρωτάθλημα», ανέφερε αρχικά ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας και πρόσθεσε:

«Ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα και άλλαξε πάλι προπονητή πριν αρχίσει η σεζόν. Αλλη φιλοσοφία, άλλη τακτική. Ηρθαν μερικοί νέοι παίκτες και διαφορετικοί. Ο Βαλβέρδε ήξερε από τη μεριά του την ομάδα και μας έδειξε τον δρόμο. Θέλει χρόνο η ομάδα για να δείξει το καλό της πρόσωπο. Υπάρχει ταλέντο, υπάρχει ποιότητα, υπάρχει θέληση και είναι θέμα χρόνου να παίξουμε καλύτερα».

Στη συνέχεια, ο 39χρονος παίκτης τόνισε: «Σημασία έχει να το ευχαριστιόμαστε και να βγαίνει το έργο του προπονητή στο γήπεδο. Αυτό που είδατε το έχουμε δουλέψει όλο αυτό το διάστημα. Για μένα ήρθε πολύ γρήγορα αυτό. Πάντως θα είμαστε καλύτεροι όσο περνά ο καιρός. Εχουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας, αυτοί οι παίκτες που έχουμε είναι καλοί, απλώς θα πρέπει τα παιδιά, τα νέα παιδιά, να προσέξουν τα ματς της επαρχίας. Εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα. Μπορεί τα πρωταθλήματα από τα οποία προέρχονται να είναι καλύτερα, αλλά η επαρχία είναι δύσκολη».

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να ψάξει τερματοφύλακα ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Οι διοικούντες εμπιστεύονται τον Νικοπολίδη και τον Ούρκο Πάρντο. Ωστόσο, θα υπάρξει έρευνα ενόψει του ερχόμενου καλοκαιριού, αφού ο πρώτος σκοπεύει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της φετινής σεζόν.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης


Πηγή : sport-fm.gr