Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ζόρια, φωνές και γκέλες !

Η ΑΕΚ φωνάζει για τη διαιτησία μετά τη ισοπαλία με τον Αστέρα. Ο Ολυμπιακός έφυγε με τα χίλια ζόρια με τη νίκη από τις Σέρρες, ο Παναθηναϊκός ίδρωσε και πήρε ισοπαλία στην Καβάλα, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε στην έδρα του τον Ολυμπιακό Βόλου.

Μέτα από όλα αυτά, πρώτος στη βαθμολογία μετά από τρεις αγωνιστικές είναι ο Ηρακλής!

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου 18/09

Εργοτέλης-SKODA Ξάνθη 1-0

Ο Εργοτέλης επιβλήθηκε της Ξάνθης για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια που αγωνίζεται στη «μεγάλη» κατηγορία, χάρη σε γκολ του Ντιέγκο Ρομάνο στο 63' (1-0). Οι γηπεδούχοι ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν δίκαια στη νίκη. Με αυτήν τη νίκη, οι Κρητικοί έφτασαν τους έξι βαθμούς, ενώ οι Ακρίτες, οι οποίοι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από το 64' λόγω αποβολής του Μανώλη Μπέρτου, έμειναν στους δύο.


Ηρακλής-Λάρισα 1-0

«Άστρο λαμπρό τον οδηγεί»… Κι όπου «άστρο» αν αντικατασταθεί με το όνομα Δημήτρης Ελευθερόπουλος, το νόημα δεν αλλάζει. Ο Ηρακλής με τη βοήθεια της τύχης και με τον «Ελέ» σε εξαιρετική μέρα κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 1-0 (αυτ. Κουζέν στο 29') κόντρα στη Λάρισα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Μια νίκη που τον διατηρεί με επτά βαθμούς στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι του Γιάννη Παπακώστα διαμαρτύρονται δικαίως για πέναλτι που δεν δόθηκε του Χοσέμι στον Μπλάζεκ στο 82'. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι δύο ομάδες, έπειτα από τις αποβολές των Ταυλαρίδη (83') για τους «βυσσινί» και Πίτου Γκαρσία (91') για τους γηπεδούχους του Μαρίνου Ουζουνίδη, που αντιμετώπιζε την παλιά του ομάδα.


Καβάλα-Παναθηναϊκός 2-2

Μπορεί το «κάθε χρόνο του Άη-Γιαννιού» να μην ισχύει, ωστόσο ο Τζιμπρίλ Σισέ αποδεικνύεται… αποτελεσματικότερος στις επισκέψεις του Παναθηναϊκού στην Καβάλα. Ακριβώς όπως και πέρυσι (με κεφαλιά) και διαμορφώνοντας ακριβώς το ίδιο σκορ (2-2), ο Γάλλος πέτυχε ξανά δύο γκολ (12',79') και δεν άφησε τους «πράσινους» να πληρώσουν με ήττα μια πολύ μέτρια εμφάνιση. Βγαλμένοι από την εξαιρετική περσινή τους σεζόν οι γηπεδούχοι, τιμώρησαν με τους Ντουγκλάο (30') και Νταρσβίλ (33') τα αμυντικά λάθη των αντιπάλων τους και θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αν ήταν πιο προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις.


Τα παιχνίδια της Κυριακής 19/09

Κέρκυρα-Ατρόμητος 3-1

Με τον Ντένις Επστάιν σε… τρελά κέφια, η Κέρκυρα επικράτησε 3-1 του Ατρομήτου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Superleague, δίνοντας συνέχεια στις καλές εμφανίσεις στα μεγάλα «σαλόνια». Δύο γκολ από τον Γερμανό και ένα από τον Τσίγκα για τους «Φαίακες»,που πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Προβληματισμός στον Ατρόμητο, που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε στον αγώνα και έμεινε χαμηλά στην βαθμολογία, με μόλις έναν βαθμό.


ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου 1-1

Ο ΠΑΟΚ έχει κάθε δικαίωμα φέτος να «βλέπει» ψηλά, αλλά με εμφανίσεις σαν και τη σημερινή κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου (1-1), είναι πολύ αμφίβολο αν θα τα καταφέρει… Φιλοξενώντας τους «νεοφώτιστους» στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρουσίασε ένα «πρόσωπο- φάντασμα» του παλιού καλού του εαυτού. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα γι' αυτόν, αν δεν είχε τον Κρέσιτς, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την επέμβαση του αγώνα στο σουτ του Μάρτιν. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων, όμως, στο 22’ είχε καταφέρει να τον «κρεμάσει», ανοίγοντας το σκορ με εξαιρετικό τρόπο. Η ισοφάριση για την ομάδα του Δερμιτζάκη ήρθε στο 38’ με κεφαλιά από τον Ίβιτς. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη γκέλα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, έπειτα από την ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.



Πανιώνιος-Άρης 1-0

Παίζοντας, στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, τον Άρη «σαν τη γάτα με το ποντίκι» και έχοντας σωρεία χαμένων ευκαιριών, ένας καταπληκτικός Πανιώνιος επικράτησε των «κιτρίνων» 1-0 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, με τον… λυτρωτή Μπάλαμπαν να σκοράρει στο 87' και να χαρίζει το πρώτο «τρίποντο» στους «κυανέρυθρους»! Αγνώριστος ο Άρης, που έπαιζε από το 50' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ναφτί (χτύπησε εκτός φάσης τον Μανιάτη).


Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1

Με μια εμφάνιση που θα ξεχαστεί γρήγορα, ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα του Πανσερραϊκού με σκορ 1-0 και το μόνο που κρατάει είναι οι τρεις βαθμοί, που τον φέρνουν πάνω από τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία. Ελάχιστες καλές στιγμές, με τον Πάντελιτς να κάνει γκολ τη μοναδική σοβαρή ευκαιρία των ερυθρόλευκων στην αναμέτρηση.


ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-2

Μ’ αυτή την ΑΕΚ δεν βαριέσαι ποτέ! Ακριβώς τη στιγμή που φαινόταν να παίρνει… τα πάνω της και έτοιμη να αμφισβητήσει ανοιχτά τους «αιώνιους», κατέληξε να πανηγυρίζει για την ισοπαλία (2-2) με τον Αστέρα Τρίπολης! Για τρεις περιπτώσεις πέναλτι φωνάζει η ομάδα του Μπάγεβιτς, που σοβαρεύτηκε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο και ήταν εκείνη που απέσπασε -με Τζεμπούρ και Σκόκο- την ισοπαλία.


Πηγή : Sport-fm.gr