Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Απόψε έχει ... σεντόνι !

Η ποδοσφαιρική «ονείρωξη», το… αποκούμπι από την εγχώρια ταλαιπωρία των ματιών, ο πιο αποδοτικός τρόπος «απορρόφησης» της γυναικείας μουρμούρας είναι εδώ!

Το Champions League επιστρέφει από σήμερα, ομαδάρες και… παιχτάρες ξεκινούν να παρελαύνουν από τις οθόνες μας και τα βράδια Τρίτης και Τετάρτης αποκτούν και πάλι τη μαγεία που μας έχουν κακομάθει τα τελευταία χρόνια…

Το www.sport-fm.gr ξεκινάει να… «μετράει τ’ άστρα» και παρουσιάζει τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής…

1ος όμιλος

Τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής

Τρίτη 14/9

Βέρντερ Βρέμης-Τότεναμ

Κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης ξεκινάει η προσπάθεια της Τότεναμ στο Champions League. Τα «σπιρούνια» θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν με νίκη τον πρώτο τους αγώνα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Από την άλλη, η γερμανική ομάδα, η παρουσία της οποίας στο Champions League είναι η έκτη τα τελευταία επτά χρόνια, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την εμπειρία των παικτών της σε τέτοια παιχνίδια και να πάρει τους πρώτους της τρεις βαθμούς. Αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά σε ό,τι αφορά τη δεύτερη θέση του ομίλου, μιας και μεγάλο φαβορί για την πρωτιά είναι η κάτοχος του τίτλου, η Ίντερ.

Τις υπηρεσίες των Μερτεσάκερ, Νάλντο και Πιζάρο θα στερηθεί ο Τόμας Σάαφ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Φρίνγκς, Μπορόφσκι και Χαντ. Για τους Λονδρέζους, ο Μόντριτς συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, ενώ απόντες θα είναι οι Ντεφόε και Ντόουσον. Από κει και πέρα, ο Εουρέλιο Γκόμεζ παραμένει αμφίβολος και κατά πιθανότητα βασικός, κάτω από τα γκολπόστ των «σπιρουνιών», θα ξεκινήσει ο Κουντιτσίνι.

ΓΗΠΕΔΟ: «Βεζερστάντιον», Βρέμη
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)

Τβέντε-Ίντερ

Το αουτσάιντερ του ομίλου αντιμετωπίζει η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Τβέντε, που πέρυσι έκανε τη μεγάλη έκπληξη και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ολλανδίας για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα προσπαθήσει να ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα την πρώτη της… περιπέτεια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Απέναντί της η Ίντερ του Ράφα Μπενίτεθ, που θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Μετά από πέντε αγωνιστικές στην Eredivisie, η ολλανδική ομάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση με 11 βαθμούς, δύο λιγότερους από Άγιαξ και Αϊντχόφεν, ενώ οι «νερατζούρι» έχουν συγκεντρώσει 4 βαθμούς στις πρώτες δύο αγωνιστικές της Serie A. Πολύ πιθανό να ξεκινήσει τον Λάντζαατ αντί του Λουκ Ντε Γιόν o τεχνικός της Τβέντε, Μισέλ Πρεντόμ. Για τους νταμπλούχους Ιταλίας από την άλλη, στη βασική ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψει ο Μαϊκόν, ενώ απόντες θα είναι οι τραυματίες Τιάγκο Μότα και Ντέγιαν Στάνκοβιτς.

ΓΗΠΕΔΟ: «Ντε Γκρολς Φέστε», Ενσέντε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέδρο Προένκα (Πορτογαλία)

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Τετάρτη 29/9

Τότεναμ-Τβέντε
Ίντερ-Βέρντερ Βρέμης

2ος όμιλος

Τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής

Τρίτη 14/9

Λιόν-Σάλκε

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς από το… μενού της Τρίτης διεξάγεται στη Γαλλία, ανάμεσα σε Λιόν και Σάλκε. Με το χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η χρονιά και για τους δύο «μονομάχους». Οι δύο ομάδες απογοητεύουν στα πρωταθλήματά τους, με τη Λιόν να βρίσκεται στη 15η θέση μετά από τις πρώτες πέντε αγωνιστικές και τη Σάλκε να μετρά τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες στη Bundesliga.

Σημαντικές οι απουσίες των γηπεδούχων, καθώς Σισόκο, Κρις και Ντελγκάδο δεν θα παίξουν, ενώ, σε ό,τι αφορά τη γερμανική ομάδα, τις υπηρεσίες των Μέτσελντερ και Ουτσίντα θα στερηθεί ο… απρόβλεπτος και λάτρης του rotation, Φέλιξ Μάγκατ.

ΓΗΠΕΔΟ: «Ζερλάν», Λιόν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

•Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Κύρος Βασάρας

Μπενφίκα-Χάποελ Τελ Αβίβ

Στον όμιλο «φωτιά» με Λιόν και Σάλκε, η Μπενφίκα θα πρέπει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στην «αδύναμη» Χάποελ Τελ Αβίβ, αν θέλει να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους «16» της διοργάνωσης. Πρόβλημα της τελευταία στιγμής προέκυψε για τον Ζοσέ Ζέσους, καθώς ο Εντουάρντο Σάλβιο δεν προπονήθηκε τη Δευτέρα και είναι αμφίβολος. Από την άλλη, επιστρέφει κατά πάσα πιθανότητα στην ενδεκάδα της ισραηλινής ομάδας το… βαρύ πυροβολικό της, Ιτάι Σέχτερ (πέρυσι πέτυχε 22 γκολ).

ΓΗΠΕΔΟ: «Ντα Λουζ», Λισαβόνα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλεξέι Νικολάεφ (Ρωσία)

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Τετάρτη 29/9

Χάποελ Τελ Αβίβ-Λιόν
Σάλκε-Μπενφίκα

3ος όμιλος

Τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής

Τρίτη 14/9

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ρέιντζερς

Αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς της ήρθαν… Αντί για τους οπαδούς της -όπως πιθανότατα ήλπιζε- η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καλείται να διασκεδάσει… τις εντυπώσεις στην πρεμιέρα της στο Champions League. Σοκαρισμένοι ακόμα από τα δύο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Έβερτον (3-3), οι «κόκκινοι διάβολοι» θα προσπαθήσουν να επανέλθουν αγωνιστικά -και… ψυχολογικά- στη βρετανική μάχη με τη Ρέιντζερς.

Θα το κάνουν, δε, ενισχυμένοι με τον Ρίο Φέρντιναντ -που επιστρέφει από τον τραυματισμό του, αλλά και τον Γουέιν Ρούνεϊ, που εντός έδρας δεν έχει να φοβάται τις αντιδράσεις για το «τσιλιμπούρδισμα» του, οι οποίες είχαν οδηγήσει τον Φέργκιουσον να τον αφήσει εκτός με την Έβερτον. Την ίδια ώρα, οι Σκωτσέζοι -φορτσάτοι από το «4 στα 4» με το οποίο έχουν ξεκινήσει στο πρωτάθλημα- θα προσπαθήσουν να μιμηθούν το παράδειγμα της Μπεσίκτας και να αλώσουν το «Ολντ Τράφορντ» για δεύτερη μόλις φορά στα τελευταία 26 ευρωπαϊκά ματς.

ΓΗΠΕΔΟ: «Ολντ Τράφορντ», Μάντσεστερ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Μπούρσασπορ-Βαλένθια

Έτοιμη να προσφέρει… σοκ -ανάλογα με εκείνα που καταγράφηκαν πέρυσι όταν κέρδισε στο νήμα το πρωτάθλημα στην Τουρκία - ντεμπουτάρει στο Champions League η Μπούρσασπορ. Με τη φετινή τους πορεία εντός των συνόρων να αποδεικνύει ότι δεν είναι «φωτοβολίδα» (μετά από τέσσερις αγωνιστικές είναι στην κορυφή, έχοντας το απόλυτο), οι παίκτες του Ερτουγκρούλ Σαγκλάμ υποδέχονται τη Βαλένθια.

Η τελευταία προέρχεται από ανάλογες… επιδόσεις στην Primera Division (δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές) και θέλει να επιβεβαιώσει ότι επιστρέφει δυναμικά, μετά την περσινή μέτρια χρονιά. Στην πρεμιέρα της, πάντως, στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Έβερ Μπανένγκα (τραυματίστηκε και θα μείνει ένα μήνα εκτός), την ίδια ώρα που οι Τούρκοι έχουν ερωτηματικά στα πρόσωπα των Ιπέκ, Στεπάνοφ και Βέντερσον.

ΓΗΠΕΔΟ: «Ατατούρκ», Μπούρσα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Τετάρτη 29/9

Βαλένθια-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ρέιντζερς-Μπούρσασπορ

4ος όμιλος

Τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής

Τρίτη 14/9

Κοπεγχάγη-Ρούμπιν Καζάν

Ας νικήσει (μόνο) το ποδόσφαιρο… Την ώρα που ο Παναθηναϊκός θα προσπαθεί να… επιβιώσει από τη δοκιμασία του «Καμπ Νου», οι δύο αντίπαλοι με τους οποίους λογικά θα διεκδικήσει τη δεύτερη θέση του ομίλου, θα συγκρούονται στη Δανία. Έτοιμη να ζήσει το «όνειρο» -για το οποίο τόσο πάλεψε, αποκλείοντας Μπάτε και Ρόζενμποργκ- η ομάδα του Ντάμε Εντόι θα υποδεχθεί τους φιλόδοξους Ρώσους.

Οι τελευταίοι δεν έχουν τις εγχώριες επιδόσεις των Δανών (βρίσκονται στην πρώτη θέση με πέντε βαθμούς διαφορά, την ίδια ώρα που η Ρουμπίν -έχοντας και δύο παιχνίδια περισσότερα- απέχει έξι βαθμούς από τη Ζενίτ), ωστόσο έχουν ως οδηγό την περσινή αξιοπρεπέστατη πορεία τους στο Champions League. Τότε που απέσπασαν ισοπαλίες από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ίντερ και την Μπαρτσελόνα και άφησαν «κάγκελο» την Ευρώπη, κάνοντας και διπλό στο «Καμπ Νου».

ΓΗΠΕΔΟ: «Πάρκεν Στάντιον», Κοπεγχάγη
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τόμας Αϊνβάλερ (Αυστρία)

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Τετάρτη 29/9

Ρούμπιν Καζάν-Μπαρτσελόνα
Παναθηναϊκός-Κοπεγχάγη

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης, Γιώργος Μαραθιανός


Πηγή : Sport-fm.gr