Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΕΚ-Χάιντουκ 3-1

Ο Τζιμπούρ συνέχισε το σερί του, ο Λυμπερόπουλος αποθεώθηκε όπως παλιά, ο Σκόκο τελείωσε το ματς και η ΑΕΚ με το 3-1 επί της Χάιντουκ ανεβαίνει συνεχώς!

Το ξεκίνημα για την ΑΕΚ ήταν ιδανικό με το γκολ του Τζιμπούρ, αλλά η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου πολύ κακή. Το ανύπαρκτο κέντρο βοηθούσε τη Χάιντουκ και η γκάφα του Ντιόπ τής έδωσε το 1-1. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Τζιμπούρ έχασε πέναλτι, αλλά αυτό δεν πτόησε την Ένωση, που με ωραίο ποδόσφαιρο στη συνέχεια και τους Λυμπερόπουλο, Σκόκο να σκοράρουν νίκησε με 3-1 τη Χάιντουκ και άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον όμιλο του Europa League, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς της!

Man of the match: Ο Νέιθαν Μπερνς ήταν αυτός που ανέβασε όλη την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και την έκανε να πιστέψει ότι μπορεί να νικήσει. Ο Αυστραλός κέρδισε το πέναλτι στο 46' και στη συνέχεια δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην κροατική άμυνα, φτιάχνοντας συνεχώς τις προϋποθέσεις για να σκοράρει η Ένωση.

Αδύναμος κρίκος:
Η γκάφα του στη φάση του πέναλτι είναι απαράδεκτη για την αξία του. Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ γενικά δεν είναι σε καλή κατάσταση, θέλει ακόμη αρκετή δουλειά καθώς... τρεις μήνες καθόταν μέχρι να φύγει από την Πόρτσμουθ και γενικά δε βοήθησε την ΑΕΚ όσο θα έπρεπε. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε...

Στο ύψος του: Για ακόμη μία φορά ο Τζιμπούρ έκανε το καθήκον του. Ο Αλγερινός άσος πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στο 13ο λεπτό, έβαλε μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ και συνέχισε το δικό του σερί, φτιάχνοντας κι άλλο την ψυχολογία του. Έχασε, βέβαια, το πέναλτι στο 46' αλλά μικρό το κακό. Από κοντά και ο Λυμπερόπουλος, που έπειτα από δύο χρόνια σκόραρε ξανά με την κιτρινόμαυρη φανέλα, έδωσε τη νίκη και αποθεώθηκε.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ντιόπ στη φάση του πέναλτι της Χάιντουκ. Είναι... απίστευτο πώς σε μια φαινομενικά εύκολη φάση κατάφερε να χάσει την μπάλα και να κάνει και πέναλτι.

Το στραγάλι: Ο Ολλανδός Νιχούις ήταν εκνευριστικός σε δύο-τρεις φάσεις, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλός και ουσιαστικά πέρασε απαρατήρητος.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο στόχος της ΑΕΚ ήταν να νικήσει για να μπει με το δεξί στη μάχη της πρόκρισης, να τονώσει την αυτοπεποίθησή της και να φτιάξει και τον κόσμο της. Όλα αυτά τα έκανε και μάλιστα με μια καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, παρά την... τραγωδία του πρώτου 45λεπτου και το χαμένο πέναλτι του Τζιμπούρ στο 46'. Για την Ένωση υπάρχουν ουσιαστικά μόνο κέρδη από αυτό το ματς.

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ


* Στις 21:48 έφυγαν για τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, ολοκληρώνοντας την προθέρμανση.

* Στις 21:19 βγήκε για προθέρμανση η ΑΕΚ και αποθεώθηκε από τους οπαδούς της, η προσέλευση των οποίων συνεχίζεται με ρυθμό που... δεν τον λες και ικανοποιητικό.

* Η Χάιντουκ εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο στις 21:18 και οι οπαδοί της ξεσηκώνονται.

* Στις 21:13 βγήκαν για ζέσταμα οι Αραμπατζής και Σάχα, εν μέσω χειροκροτημάτων από τους πιτσιρικάδες οπαδούς της ΑΕΚ που έχουν κλέψει την παράσταση με τον... παλμό τους!

* Η 11άδα που επέλεξε για την ΑΕΚ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι η ακόλουθη: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς, Ντιόπ, Καφές, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπερνς, Τζιμπούρ.

* Η Χάιντουκ θα αρχίσει το ματς με την εξής 11άδα: Σούμπασιτς, Λιούμπισιτς, Μπουλιάτ, Βέλιτς, Ιμπρισιτς, Βούκουσιτς, Τομάσοφ, Στρίνιτς, Μαλότσα, Μπουλκού, Σαρμπίνι.


* Ξύλο στις εξέδρες ανάμεσα στους οπαδούς της Χάιντουκ και τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι Κροάτες έχουν σπάσει αρκετά καθίσματα, πετάνε κροτίδες και γενικά δείχνουν να είναι στον δικό τους κόσμο.

* Ένταση επικρατεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και συγκεκριμένα στη θύρα των οπαδών της Χάιντουκ, στις 20:54.

* Πρεμιέρα στο πάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ κάνει σήμερα η ORIGINAL, καθώς αποφασίστηκε από φέτος να είναι εκεί και όχι στο πέταλο.

* Οι οπαδοί της Χάιντουκ έχουν πάρει τις θέσεις τους στο πάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ και είναι φανερό ότι θα έχει ενδιαφέρον η μάχη της εξέδρας.

* Κανονική εξέδρα κάνουν οι πιτσιρικάδες από την παιδική θύρα, κάτω από τα δημοσιογραφικά. Έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ και φωνάζουν ρυθμικά τα συνθήματα, στο στιλ της ORIGINAL!

«Δολοφόνος μέσα στο γήπεδο»

Ο Ράφικ Τζιμπούρ παραχώρησε συνέντευξη στο match programme της ΠΑΕ και τόνισε τα ακόλουθα:

Πριν από λίγες ημέρες ανανέωσες τη συνεργασία σου με την ομάδα για άλλα δύο χρόνια. Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να πάρεις αυτή την απόφαση;

«Το ότι ήθελα να παραμείνω μέλος αυτού του μεγάλου συλλόγου και φυσικά να συνεχίσω την προσωπική μου ιστορία στην ΑΕΚ».

Πέρα από το οικονομικό σκέλος τι άλλο επιζητούσες για να πεις το «ναι» στην πρόταση της διοίκησης;

«Είναι οι προσωπικές μου φιλοδοξίες και το γεγονός ότι συμπίπτουν με τις φιλοδοξίες των ανθρώπων της ΑΕΚ».

Σε έπεισε το όραμα των ανθρώπων του συλλόγου για το μέλλον της ΑΕΚ;

«Υπάρχει ένα πρότζεκτ και θέλω να αποτελώ μέρος αυτού. Για παράδειγμα το ότι κατασκευάζεται το νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας με βοήθησε να λάβω την τελική μου απόφαση πιο εύκολα».

Διανύεις τον τρίτο σου χρόνο στην ομάδα και αν όλα πάνε καλά θα μείνεις εδώ έως το 2013. Θα ήθελες να γίνεις ο ηγέτης της ΑΕΚ;

«Όταν είσαι πολλά χρόνια σε μια ομάδα έχεις περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθείς σε ηγέτης της. Έχεις την ευθύνη να το προσπαθήσεις τουλάχιστον».

Έχεις τονίσει κατ’ επανάληψη πως νιώθεις περήφανος που φοράς τη φανέλα της ΑΕΚ. Πόσο εύκολο είναι για έναν ξένο παίκτη να δεθεί με την ομάδα του;

«Όπου και να πας προσπαθείς να κάνεις τον κόσμο να είναι περήφανος. Εγώ είμαι πέντε χρόνια στην Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν νιώθω ξένος στην ΑΕΚ».

Έχεις πει ότι τα δυο προηγούμενα χρόνια δεν πρόσφερες αυτά που μπορούσες στην ΑΕΚ. Τι να περιμένει φέτος ο κόσμος από σένα;

«Η αλήθεια είναι ότι είχα αρκετές δυσκολίες στην αρχή. Αυτό που προσπαθώ πάντα είναι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Φέτος έκανα κανονικά προετοιμασία. Είμαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση και θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ».

Για σένα η χρονιά ξεκίνησε καλά, έχοντας πετύχει τρία γκολ σε τέσσερα επίσημα ματς. Πιστεύεις ότι θα είναι ανάλογη και η συνέχεια;

«Για τη φετινή χρονιά εγώ και οι συμπαίκτες μου έχουμε αποφασίσει να πάμε την ομάδα ψηλά. Εγώ όταν έχω την ευκαιρία θα προσπαθήσω να είμαι πιο μαχητικός. Η θέση μου μου δίνει την ευκαιρία να σκοράρω. Μέσα στο γήπεδο πρέπει να είσαι «δολοφόνος».

Πέρσι τέτοια εποχή ήσουν εκτός ομάδας και φέτος είσαι βασικός στα πλάνα του προπονητή. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα τόσο για σένα, όσο και στην ΑΕΚ γενικότερα αυτή τη χρονιά;

«Υπήρξε μια παρεξήγηση μεταξύ εμένα και του προπονητή μου. Μέσα από τον αλληλοσεβασμό βρήκαμε τρόπο να συζητήσουμε και να μπούνε όλα σε τάξη. Όσο για την ομάδα, πλέον υπάρχει εμπιστοσύνη και πιο ήρεμο κλίμα μέσα στα αποδυτήρια. Έχει παραμείνει σταθερός ο κορμός του ρόστερ, έτσι ώστε οι παλιοί να γνωριζόμαστε και οι νέοι παίχτες να προσαρμόζονται πιο εύκολα».

Ο Λυμπερόπουλος είπε πρόσφατα πως η επιτυχία μπορεί να έρθει, μόνο αν είστε όλοι ενωμένοι. Συμφωνείς;


«Συμφωνώ. Μέσα στην ομάδα υπάρχουν παίχτες με ταλέντο, παίχτες μαχητές, παίχτες με εμπειρία. Αν καταφέρουμε και τα ενώσουμε αυτά τα στοιχεία, θα είναι πολύ καλό. Φυσικά, είναι εύκολο να μιλάμε, αλλά δύσκολο να το κάνουμε πράξη».

Νιώθεις ότι αυτό θα συμβεί φέτος;


«Έτσι νιώθω. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Η ομάδα ρίχνεται σήμερα στη μάχη των ομίλων του Europa League. Πρώτος αντίπαλος είναι η Χάιντουκ. Πιστεύεις ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός;


«Σίγουρα αυτό ισχύει. Είναι πολύ σημαντικός αυτός ο αγώνας για εμάς για δύο λόγους, Πρώτον, επειδή είναι το πρώτο παιχνίδι η ομάδα θα πρέπει να μπει δυνατά, ώστε να διεκδικήσει αυτό που θέλει και δεύτερον διότι παίζουμε εντός έδρας. Πρέπει να κερδίσουμε, τόσο για μας όσο και για τον κόσμο μας».

Η νίκη σήμερα θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια;


«Δε θέλω να μιλήσω για το μέλλον. Προτιμώ να βλέπω κάθε παιχνίδι στην ώρα του».

Η ΑΕΚ έχει αρκετά χρόνια να κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Πιστεύεις ότι χρωστάτε κάτι στον κόσμο;


«Έχουμε δουλέψει πολύ και θέλουμε να κάνουμε υπερήφανο τον κόσμο της ΑΕΚ. Όλοι οι φίλαθλοι έχουν όνειρο για μια καλή πορεία στην Ευρώπη και αυτό μας κάνει να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια».

Ο κόσμος περιμένει πολλά χρόνια και έναν τίτλο. Τι πιθανότητες έχει με το μέρος της η ΑΕΚ αυτή τη σεζόν;


«Έχουμε μεγάλη πιθανότητα να κερδίσουμε κάτι, υπό τον όρο να είμαστε ενωμένοι και να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν θα πρέπει να χάσουμε βαθμούς από μικρότερες ομάδες. Εξαρτάται από εμάς. Αν έχουμε νοοτροπία νικητή και μαχητή μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

«Κίτρινη κάρτα στη βία»!
Με ανακοίνωσή της που μοιράστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, η ΠΑΕ ΑΕΚ γνωστοποιεί τα ακόλουθα για την πρωτοβουλία που πήρε, ώστε να υπάρχουν πολλά παιδιά στους αγώνες της ομάδας.

«Η ΑΕΚ ΒΓΑΖΕΙ «ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΗ ΒΙΑ»

Η ΠΑΕ ΑΕΚ φιλοδοξεί να περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της βίας μέσα στο γήπεδο, με πρεσβευτές τα παιδιά. Ευελπιστεί να δώσει την ευκαιρία σε όλους εμάς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο, να ξανασκεφτούμε τον πραγματικό λόγο που πάμε στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο και η χαρά που αυτό μας δίνει είναι για όλους μας γιορτή.

Γι' αυτό, στο σημερινό παιχνίδι με τη Χάιντουκ Σπλιτ, στην πρώτη επίσημη εμφάνιση της ομάδας μας στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της πρεμιέρας των ομίλων του Europa League, παραχωρούμε μια ολόκληρη κερκίδα στα παιδιά, τα οποία με τη σειρά τους θα βγάλουν «κίτρινη κάρτα στη βία», διεκδικώντας το δικαίωμα τους να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο σε κάθε αγώνα.

Το μήνυμα τους είναι απλό και σαφές. Στο γήπεδο πρέπει να είμαστε όλοι. Η οικογένειά μας να μην αποκλείει κανέναν. Αρκεί όλοι να συμπεριφερόμαστε με τρόπο που αξίζει στην ΑΕΚ και την ιστορία της. Μακριά από επεισόδια και βία. Εδώ και χρόνια διαμηνύουμε τη ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ του ΑΕΚτσή. Ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε!

Από σήμερα και για όλη τη σεζόν είναι στο χέρι όλων μας βγάζοντας «κίτρινη κάρτα στη βία» να δώσουμε στο ποδόσφαιρο την ευκαιρία να γίνεται γιορτή στην έδρα μας.

Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της όλης ενέργειας που θέλουμε να ακουστεί και να διαδοθεί. Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα συνεχίσει την ενέργεια αυτή και σε επόμενους αγώνες της και προσκαλεί όλα τα παιδιά που θέλουν να παρευρεθούν στην κερκίδα, να έρθουν και να σηκώσουν με τη σειρά τους «κίτρινη κάρτα στη βία».


Πηγή : Gazzetta.gr