Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Γκαλέτι με φόντο τα δικαστήρια

Στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Καραϊσκάκη, Ολυμπιακός και Γκαλέτι βάδιζαν... χέρι-χέρι. Στις δικαστικές αίθουσες θα είναι απέναντι. H πλευρά του παίκτη προτίθεται να προσφύγει δικαστικά για να διεκδικήσει τα χρήματα που θεωρεί ότι πρέπει να πάρει, ενώ ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως θα καταγγείλει το συμβόλαιό του.

Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του υπήρξε ξεκάθαρος ως προς τα οικονομικά δεδομένα. Οι παράγοντες της ΠΑΕ διευκρίνισαν στον παίκτη πως η ομάδα προτίθεται να δώσει 850 χιλ. ευρώ ως αποζημίωση για τη λύση του συμβολαίου του και όχι κάτι περισσότερο.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του πατέρα του Γκαλέτι -που αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως μάνατζερ του ποδοσφαιριστή- αξιώνει τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ παραπάνω. Μάλιστα, η πλευρά του Γκαλέτι σκέφτεται πολύ σοβαρά να διεκδικήσει στα δικαστήρια τα χρήματα αυτά. Είναι κάτι που λογικά θα γίνει. Ο δικηγόρος του θεωρεί ότι ο Αργεντινός μπορεί να πάρει δικαστικά ένα ποσοστό από τα όσα του οφείλει ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός δεν προτίθεται να αλλάξει κάτι ως προς αυτά που δίνει. Εκτός αυτού, το νομικό του τμήμα είναι βέβαιο πως ακόμη κι αν τελικά ο Γκαλέτι κυνηγήσει δικαστικά την υπόθεση δεν θα καρπωθεί τίποτα, καθότι υπάρχουν εξετάσεις προ 11 ετών, που καταδεικνύουν το πρόβλημα υγείας που είχε ο έμπειρος χαφ.

Πέραν αυτού, ο Ολυμπιακός επιθυμώντας να διασφαλιστεί ως ομάδα, ίσως προβεί σε καταγγελία του συμβολαίου του παίκτη. Έτσι, θα μπορέσει να σπάσει μονομερώς το συμβόλαιο και να είναι καλυμμένος.

«Εγκλωβισμένος» και προβληματισμένος ο Γκαλέτι

Ο Γκαλέτι δεν περίμενε πως τα πράγματα θα φτάσουν μέχρι εδώ. Ο Αργεντινός τη δεδομένη στιγμή νιώθει... εγκλωβισμένος. Από τη μία δέχεται πιέσεις από το περιβάλλον του και από την άλλη υπάρχει η μεγάλη αγάπη του για τον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και για την ομάδα. Όπως και να 'χει, ο ίδιος θ' αναχωρήσει για την Αργεντινή μες στην επόμενη εβδομάδα και ακολούθως θα περιμένει τις εξελίξεις.

Καταγγέλει το συμβόλαιο του ο Ολυμπιακός

Περίπου μιάμιση ώρα αφότου διέρρευσε η πληροφορία περί προσφυγής της πλευράς του Λουτσιάνο Γκαλέτι στα δικαστήρια (18.51), η ΠΑΕ Ολυμπιακός προέβη σε ανακοίνωση όπου διευκρίνισε πως έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει τον παίκτη και ότι είναι υποχρεωμένη μετά τις κινήσεις του να καταγγείλει τη σύμβασή του.

Έτσι επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που ανέφερε πως υπήρχε πιθανότητα να κοιτάξει ο Ολυμπιακός να σπάσει μονομερώς το συμβόλαιο του παίκτη. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός ανέφερε πως ο Γκαλέτι ζητά να πάρει όλα τα χρήματά του μέχρι το 2013 (οπότε και θα έληγε το συμβόλαιό του αν συνέχιζε το ποδόσφαιρο). Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αισθανόμενη την υποχρέωση να ενημερώσει το σύνολο των φιλάθλων της ομάδας αναφορικά με την υπόθεση της λύσης της συνεργασίας της με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Είναι σε όλους γνωστό ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να νιώσει ο ποδοσφαιριστής την απαιτούμενη ασφάλεια και συμπαράσταση καθ' όλη τη διάρκεια των ιατρικών του εξετάσεων. Στη συνέχεια η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όταν πλέον ιατρικά διαπιστώθηκε οριστικά ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να συνεχίσει να αγωνίζεται, συνομίλησε με τον παίκτη προτείνοντας του μία συναινετική λύση του συμβολαίου του.

Δυστυχώς, μόλις πρόσφατα ο νόμιμος εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή κ. Βιθέντε Μόντες απαίτησε εκ μέρους του πελάτη του την καταβολή του συνόλου των αποδοχών του μέχρι τις 30/06/2013, προκειμένου να λύσει το συμβόλαιό του.

Δεδομένου ότι η παραπάνω προσέγγιση του θέματος από τον νόμιμο εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή είναι εντελώς αντίθετη από την οπτική που η ΠΑΕ Ολυμπιακός αντιμετώπιζε το θέμα όλο αυτό το διάστημα και σε κάθε περίπτωση εκτός πραγματικότητας, η ΠΑΕ είναι υποχρεωμένη να καταγγείλει τη σύμβαση με τον ποδοσφαιριστή και να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων του συλλόγου».


Πηγή : Gazzetta.gr