Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Σάντος: «Ετσι θα τους χτυπήσουμε»

Σίγουρος ότι η Εθνική Ελλάδας μπορεί να κάνει τη ζημιά μέσα στην έδρα της Κροατίας παρουσιάστηκε ο Φερνάντο Σάντος, κατά την προβολή του βίντεο με στιγμιότυπα αγώνων της προσεχούς αντιπάλου της «γαλανόλευκης» στους διεθνείς.

«Χρειάζεται πολλή προσοχή στο μεσοεπιθετικό κομμάτι της Κροατίας. Είναι πολύ δυνατοί σε αυτόν τον τομέα. Οι γραμμές μας πρέπει να βρίσκονται κοντά μεταξύ τους. Θα πρέπει να κλείσουμε τους διαδρόμους και να μη χάσουμε την οργάνωσή μας στο ματς. Μπορούμε να τους κάνουμε τη ζημιά με αντεπιθέσεις. Μπορούμε να τους χτυπήσουμε στο κέντρο της άμυνάς τους», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες συμπέραναν ότι οι Κροάτες στερούνται ταχύτητας στα μετόπισθεν (ειδικά στον άξονα) και ίσως αυτό να είναι κάτι που μπορούν να εκμεταλλευτούν. Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος ανέφερε ότι πρέπει να «είμαστε πολύ πειθαρχημένοι στην τήρηση της τακτικής μέσα στο γήπεδο».

Κλείνοντας την ομιλίας του, ο Σάντος είπε μια ατάκα που είχε ως στόχος να ανεβάσει την ψυχολογία των διεθνών: «Οι Κροάτες είναι αλήθεια ότι έχουν ποιοτική ομάδα, αλλά ποιοτική ομάδα έχουμε κι εμείς. Και είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε μέσα στο Ζάγκρεμπ».

Δύο θέσεις στο αρχικό σχήμα προβληματίζουν τον Φερνάντο Σάντος ενόψει του αυριανού αγώνα με την Κροατία. Συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός προβληματίζεται για τη θέση του αριστερού μπακ (ανάμεσα στον Τζαβέλλα και του Βύντρα) και για άλλη μία στη μεσαία γραμμή (ανάμεσα στον Τζιόλη και τον Νίνη). Αν παίξει ο Τζιόλης, το σύστημα θα είναι 4-2-3-1, με δύο αμυντικά χαφ (Κατσουράνη, Τζιόλη) και ένα επιτελικό (Καραγκούνη). Αν παίξει ο Νίνης, το σύστημα θα είναι 4-1-4-1, με μοναδικό κλασικό αμυντικό χαφ τον Κατσουράνη και μπροστά του «μέσα δεξιά» τον Τοροσίδη και «μέσα αριστερά» τον Καραγκούνη.

Η αποστολή της Εθνικής αναχωρεί σήμερα στις 11:00 από το «Ελ. Βενιζέλος» με πτήση τσάρτερ για το Ζάγκρεμπ. Θα προπονηθεί εκεί το απόγευμα και αύριο βράδυ στο γήπεδο «Μάκσιμιρ» θα αντιμετωπίσει την Κροατία στο δυσκολότερο παιχνίδι ολόκληρης της προκριματικής φάσης.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης


Πηγή : Sport-fm.gr