Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΗΣ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 20:00 ANΤ-1 Europa League

Προσοχή και συγκέντρωση ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την πρεμιέρα του ομίλου του Europa League στην διάρκεια της σημερινής του Συνέντευξης Τύπου.

Ο προπονητής των "κίτρινων" τόνισε αρχικά: "Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι που απαιτείται από την δική μου ομάδα να έχει μέγιστη συγκέντρωση και απόδοση. Αυτό γιατί θα παίξουμε με μία ομάδα πολύ δύσκολη που έχει βρει σταθερή πορεία. Σταθερότητα σε όλες τις γραμμές και με ποδοσφαιριστές με καλή τεχνική, καλοί στο ένας εναντίον ενός, ποδοσφαιριστές που μαρκάρουν πολύ σωστά. Επομένως καταλαβαίνετε ότι η ομάδα μου θα πρέπει να κάνει μία μεγάλη προσπάθεια.

Φυσικά και είμαστε αισιόδοξοι και φιλόδοξοι και θέλουμε να βγούμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι όμως θα πρέπει να ξέρουμε πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο. Παίζουμε με μία ομάδα δυνατή, πρωτοπόρο στο ισπανικό πρωτάθλημα και κάτοχο του Super Cup της Ευρώπης και γενικότερα μία δυνατή ομάδα. εξάλλου βρισκόμαστε στους ομίλους του Europa League για αυτό και θα πρέπει πλέον να συνηθίζουμε να παίζουμε κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και φιλόδοξοι, ώστε να ξεκινήσουμε θετικά την πορεία μας στους ομίλους"
.

Για τα αγωνιστικά προβλήματα του Άρη σημείωσε:
"Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες με παίκτες τιμωρημένους και τραυματίες που δεν μπορούν να αγωνιστούν. Εμείς όμως θα πρέπει να έχουμε την δική μας μέγιστη αυτοσυγκέντρωση. Θα είναι ένα παιχνίδι που δεν θα επιτρέπονται λάθη. Ο αντίπαλος όμως σε κάνει πιο απαιτητικό και προσεκτικό. Το ποδόσφαιρο όμως έχει κάτι εκπληκτικό.

Δεν είναι τίποτα σίγουρο πριν αρχίσει ένα παιχνίδι και κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την αισιοδοξία ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Χρειάζεται απαίτηση και μέγιστη εξυπνάδα από τους ποδοσφαιριστές μας, ώστε να πάμε καλά το παιχνίδι με τον καθένα προσωπικά να δώσει το μέγιστο. Μετά το παιχνίδι θα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τι πήγε σωστά ή λάθος και ποια εύσημα θα αξίζουν στην ομάδα μου. Κανείς πάντως δεν μπορεί να μας στερήσει την ελπίδα να διεκδικήσουμε για θετικό αποτέλεσμα. Με αυτή την νοοτροπία θα αγωνιστούμε αύριο".


Για το αν ο Άρης θα πρέπει να έχει κατοχή μπάλας για να αυξήσει τις πιθανότητες του κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης υπογράμμισε: "Πάντα η κυκλοφορία και η κατοχή της μπάλας είναι κάτι εξειδικευμένο. Έχει να κάνει με το πόσο μπορεί να σε ευνοήσει, που και πως γίνεται αυτό. Η Μπαρτσελόνα για παράδειγμα έχει την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας στον κόσμο. Ο καθένας θα επιλέξει τον δικό του δρόμο που πιστεύει ότι θα τον οδηγήσει στην νίκη. Η νίκη δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν όμως ομάδες που παίζουν εξαιρετικά τις αντεπιθέσεις, όπως είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης και παίρνει επίσης αποτελέσματα. Ο καθένας λοιπόν θα κάνει τον δικό του σχεδιασμό και τον μεταφέρει στον αγωνιστικό χώρο".

Για τις προσωπικές του αναμνήσεις σε ματς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης τόνισε: "Υπάρχουν αναμνήσεις και μάλιστα οι περισσότερες είναι θετικές. Κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό δεν μπορώ να θυμηθώ, όμως θυμάμαι όταν σε ένα ματς με την Μαγιόρκα που δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση, είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα και πήγαμε στην έδρα της Ατλέτικο και νικήσαμε 2-0.

Αυτό όμως είναι μόνο μία ανάμνηση για το αυριανό παιχνίδι και δεν θα βοηθήσει σε κάτι. Το αρχικό μου μέλημα και κίνητρο μου το δίνει η δική μου ομάδα για να την παρασύρω και εγώ. Είχα ευχάριστες στιγμές στην Ισπανία αλλά πλέον είμαι στον Άρη με τους ποδοσφαιριστές μου θα μου μεταδώσουν το κατάλληλο ηθικό και με κάνουνε να τους έχω εμπιστοσύνη. Υπάρχει η σωστή νοοτροπία παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποιοι ποδοσφαιριστές και αυτό είναι το καλύτερο ηθικό και κίνητρο για αύριο".

Κόκε: "Υπερασπιζόμαστε τα χρώματα του Άρη"

Ο αρχηγός της ομάδας, Σέρχιο Κόκε, στην τοποθέτησή του εν όψει του αυριανού αγώνα κόντρα στους "ροχιμπλάνκος" σημείωσε πως η μέγιστη απόδοση του κάθε ποδοσφαιριστή μπορεί να φέρει την νίκη στον Άρη.

Ο 27χρονος αρχηγός της ομάδας του Άρη τόνισε αρχικά: "Δεν θα ανακαλύψουμε τώρα ποια είναι η αντίπαλός μας. Είναι η κάτοχος του Europa League και διαθέτει σπουδαίους ποδοσφαιριστές και το ξέρει όλος ο κόσμος, αλλά κι εμείς έχουμε τα δικά μας όπλα, τα οποία θέλουμε να εκμεταλλευτούμε μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο για να φθάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Είναι το πρώτο μας παιχνίδι στους ομίλους και είναι πολύ σημαντικό".

Ερωτηθείς αν το εν λόγω παιχνίδι είναι σημαντικό για τον ίδιο, λόγω της ισπανικής του καταγωγής, απάντησε: "Για μένα είναι πιο σημαντικό αυτό το παιχνίδι, αλλά η έκβασή του δεν εξαρτάται μόνο από έναν παίκτη. Αγωνίζονται κι άλλοι συμπατριώτες μου όμως όλοι μας υπερασπιζόμαστε τα χρώματα του Άρη. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που θα ξεκινήσουν αλλά και οι τρεις που μπορεί να μπουν ως αλλαγή θα βάλουν τα δυνατά τους. Δεν έχει να κάνει μόνο με τους Ισπανούς αλλά με όλους τους ποδοσφαιριστές του Άρη".

Κάνοντας, τέλος, μία σύγκριση με τον αγώνα κόντρα στη Σαραγόσα, δήλωσε: "Σίγουρα θα πρέπει να είναι ο καθρέφτης για την απόδοσή μας με όλους να μας είχανε χαμένους τότε. Παίζαμε με μία μεγάλη ομάδα με ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης αλλά τα καταφέραμε και μέσα σε 180 λεπτά τους αποκλείσαμε. Επομένως αν ο καθένας μας πιάσει την καλύτερη δυνατή απόδοση κοιτώντας την δουλειά του με οδηγό εκείνη την εμφάνιση μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα".


Πηγή : Sport24.gr