Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

«Καμπανάκι» για Νέμεθ!

Ενοχλημένος από την απόφαση του Κρίστιαν Νέμεθ να μην επιστρέψει από την Κυριακή στην Αθήνα, παρότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί - λόγω τιμωρίας - με την Ελπίδων της Ουγγαρίας κόντρα στη Βοσνία, ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού μπήκε αργά στην προετοιμασία το καλοκαίρι και έχει χάσει αρκετές προπονήσεις, έτσι θα μπορούσε να καλύψει το χαμένο έδαφος από τη Δευτέρα (όταν επέστρεψαν στις προπονήσεις οι παίκτες).

Χθες επέστρεψαν όλοι οι διεθνείς και ο 46χρονος προπονητής έστειλε μήνυμα σε όλους τους ποδοσφαιριστές, απευθυνόμενος στον Νέμεθ: «Γιατί δεν γύρισες πίσω; Από τη στιγμή που ήσουν τιμωρημένος έπρεπε να επιστρέψεις. Θα έπρεπε να ήσουν εδώ. Πόσω μάλλον όταν δεν έχεις κάνει αρκετές προπονήσεις με την ομάδα».

Από την πλευρά του, ο Ούγγρος δεν απάντησε και ο Βαλβέρδε συνέχισε τονίζοντας ότι «όποιος βρίσκεται στην ίδια θέση (σ.σ.: τιμωρημένος) θα επιστρέφει αμέσως. Ολοι θα πρέπει να επιστρέφετε στην ομάδα». Στη συνέχεια, ο Ισπανός υπογράμμισε: «Τώρα το μυαλό μας στο πρωτάθλημα. Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Και για να τα καταφέρουμε, χρειάζονται δουλειά και σοβαρότητα. Κυρίως, όμως, δουλειά. Πολλή δουλειά».

Στο αγωνιστικό μέρος, ο τεχνικός του Ολυμπιακού υπολογίζει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του και η προετοιμασία της ομάδας για τον σαββατιάτικο αγώνα με την Κέρκυρα μπαίνει στην τελική ευθεία. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν σήμερα στις 19:00. Μισή ώρα πριν από την έναρξη της προπόνησης (18:30) θα τελεστεί ο αγιασμός και φυσικά το «παρών» θα δώσει όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, το προπονητικό τιμ αλλά και μέλη της διοίκησης. Δεν αποκλείεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης να μιλήσει σε όλους τους παίκτες για τους στόχους της ομάδας.

«Πέρα από την προσωπική σχέση, όποιος είναι πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι αντίπαλος. Είτε είναι ο Βαρδινογιάννης, είτε ο Πατέρας, είτε οποιοσδήποτε άλλος. Οχι εχθρός, αλλά αντίπαλος για τον Ολυμπιακό και έτσι αντιμετωπίζεται. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας, πώς θα πάμε καλά για να πετύχουμε τους στόχους μας», ειπώθηκε από τη διοίκηση του Ολυμπαικού για την επιστροφή του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία του Παναθηναϊκού. Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός εφοπλιστής είναι αδελφικός φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη, όμως όπως φαίνεται αυτό ισχύει εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν την οριστική απάντηση του Λουτσιάνο Γκαλέτι για το οικονομικό ζήτημα στη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Αν ο Αργεντινός ζητήσει αυτά που λέει ο δικηγόρος του, τότε θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα και αναγκαστικά οι δύο πλευρές θα πάνε στα δικαστήρια. Η αλήθεια είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να βρεθεί μία λύση σήμερα, ώστε να τελειώσει η υπόθεση ομαλά, διότι δεν ήθελαν να χαλάσει η σχέση τους με τον 29χρονο παίκτη.

Το επόμενο διάστημα οι Πειραιώτες θα καλέσουν τον Αβραάμ Παπαδόπουλου να αναπροσαρμόσει το συμβόλαιό του, επεκτείνοντας τη διάρκειά του και βάζοντας ρήτρα αποδέσμευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συμβόλαιο του διεθνούς στόπερ δεν υπάρχει ρήτρα, ενώ λήγει σε δύο χρόνια. Από την πλευρά τους, ο Βασίλης Τοροσίδης έχει συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια και ρήτρα επτά εκατομμυρίων και ο Κώστας Μήτρογλου για άλλα τέσσερα με οκτώ. Όμως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψει ανάλογο θέμα νέου συμβολαίου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια χρονική πίεση, αν και για τον πρώτο είναι γνωστό ότι υπάρχουν ομάδες που τον παρακολουθούν.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης


Πηγή : Sport-fm.gr