Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Τέλος το άλλοθι Μπάγεβιτς

Τα άλλοθι τελείωσαν στην ΑΕΚ. Ο Μπάγεβιτς δικαίως αποτελεί παρελθόν, αλλά η ώρα της κρίσης έρχεται για τους υπόλοιπους.

Η τρίτη θητεία του ανθρώπου που αγαπήθηκε και ταυτόχρονα μισήθηκε όσο κανείς στην ΑΕΚ ολοκληρώθηκε. Η ομάδα γυρίζει σελίδα. Κάποιοι άλλοι όμως θα συνεχίσουν να γράφουν τη δική τους. Και πλέον δεν θα έχουν άλλοθι τον (για κάποιους σπουδαίο, για άλλους προδότη) προπονητή.

Κάποιοι πανηγυρίζουν. Άλλοι είναι πικραμένοι. Η ουσία είναι ότι το κεφάλαιο Μπάγεβιτς τελείωσε! Προφανώς οριστικά και αμετάκλητα. Το τι έχει μαζέψει ο καθένας μέσα του από αυτήν την ιστορία δεν πρέπει να είναι πλέον θέμα προς συζήτηση. Ξημερώνει Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010 και η ΑΕΚ πρέπει να προχωρήσει.

Είναι μια αλλαγή που έπρεπε να γίνει. Για πολλούς λόγους. Κυρίως επειδή ο Μπάγεβιτς εν τέλει απέτυχε να παρουσιάσει ένα σύνολο ανταγωνιστικό. Η ΑΕΚ μετρά απώλειες οκτώ βαθμών από ομάδες οι οποίες θα μοχθήσουν για την παραμονή τους στην κατηγορία. Απώλειες που πολύ δύσκολα καλύπτονται απέναντι σε αμτιπάλους (όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός) οι οποίοι διαθέτουν σαφώς ποιοτικότερα ρόστερ.

Ο άνθρωπος που θα επιλεγεί ως αντικαταστάτης θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή. Προφανώς η εφετινή σεζόν έχει χαθεί. Επιπροσθέτως όμως έχει χαθεί και το άλλοθι. Για ποδοσφαιριστές που έλεγαν πολλά, προσπαθούσαν λίγο και ίσως με έναν τρόπο μεθόδευαν την αλλαγή σκηνικού. Στο εξής δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αυτά τα αμαρτήματα που όλοι διαπιστώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια: αδιαφορία, οκνηρία, εγωισμός, τεμπελιά...

Τώρα όλοι κρίνονται

Πλέον όλοι τους θα κρίνονται ακόμα πιο αυστηρά και ο προπονητής ο οποίος θα κληθεί να προκαλέσει αυτές τις αναγκαίες αλλαγές οφείλει να έχει κατά νου του ότι:

  • Ο Σκόκο είναι ένας παίκτης που ζητάει 1 εκατ. ευρώ το χρόνο αλλά παίζει για την πάρτη του, όχι για την ομάδα. Η χθεσινή ήττα οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό και σε αυτόν. Σε δύο φάσεις που με μια απλή πάσα η ΑΕΚ θα έφτανε στο γκολ, εκείνος επιχείρησε το απίθανο, αυτό που δεν γίνεται...

  • Ο Δέλλας, είχε από το 30ό λεπτό του αγώνα τα χέρια στη μέση και σε κάθε ευκαιρία έψαχνε για ανάσες. Δεν γνωρίζω που μπορεί να οφείλεται αυτό, αλλά μέχρι και ο σκηνοθέτης τον κατάλαβε κολλώντας την κάμερα πάνω του. Ο 19χρονος Μανωλάς έτρεχε για δύο και στο τέλος κουράστηκε τόσο (ένιωσε και μια ενόχληση) που ζήτησε αλλαγή.

  • Ο Λαγός δεν είναι αριστερός μπακ και παρόλο που φιλότιμα προσπαθεί, εν τούτοις δεν μπορεί να ανταποκριθεί ανασταλτικά. Εξαιρετική ήταν η παρουσία του, αλλά τελικά παίζει κατά λάθος στη θέση αυτή, αφού ο Γκρέταρσον ανακάλυψε τον Ναντόμο!

  • Ο Γκέντσογλου δεν έχει καταλάβει σε ποια ομάδα αγωνίζεται. Είναι η φανέλα της ΑΕΚ θυμίζω. Η βραδύτητά του, τα αβίαστά λάθη του, η νωχελικότητά του πληρώθηκαν. Ναι όντως, κάνει την πάσα στο γκολ! Πόσες ακόμα έδωσε σε αντιπάλους μέτρησε κανείς; Εννέα! Ο Σάββας έχει μεγάλο ταλέντο ωστόσο θέμα συζήτησης καταφέρνει να γίνεται μόνο στα κουτσομπολιά των μεσημβρινών εκπομπών. Ο νοών νοείτω...

  • Ο Λεονάρντο μπαίνει στο γήπεδο και νομίζεις ότι τρέμει το φυλλοκάρδι του. Κάνει ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, όμως μόλις εισπράττει μια κλωτσιά, εξαφανίζεται!

Υπήρξαν και καλά

Θα μείνω σε αυτά που είδα σήμερα. Θα πω και τα καλά. Για την εξέλιξη του Αραμπατζή που έσωσε την ΑΕΚ από άλλα τρία γκολ, για την παλικαριά του Μάκου που τόσα άκουσε αλλά έτρεχε για όλους. Και για τη μεγάλη καρδιά του Λυμπερόπουλου ο οποίος ξέρει που βρίσκεται και πόσο πρέπει να ενδιαφέρεται και να μάχεται για την ομάδα.

Δεν θα πω ότι άδικα έφυγε ο Μπάγεβιτς! Ήταν απολύτως φυσιολογικό από τη στιγμή που η ομάδα του είχε απώλειες 8 βαθμών απέναντι σε αντιπάλους αρκετά υποδεέστερους. Δεν ήθελε να προκαλέσει μεγαλύτερο διχασμό και ήξερε ότι αυτά που θα λεχθούν, γραφτούν και ειπωθούν εναντίον του θα προκαλέσουν φθορά.

Δικαίως αποτελεί παρελθόν. Είναι αλήθεια ότι απέτυχε. Μαζί του πήρε όμως και το άλλοθι για πολλούς που δεν έκαναν ή δεν θα συνεχίσουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.


Πηγή : Sport24.gr